NOGOMET

Turnir u malom fudbalu u Odenseu: U završnicu se plasirali Fanaticosi i Sondejiske

Avaz.ba

14.1.2013

U organizaciji Fudbalskog kluba BiH iz Odensea, u subotu se od devet do 19 sati u hali Munkebjergskole održao veliki turnir u malom fudbalu.

Učestvovale su 24 ekipe sa skoro 160 fudbalera iz cijele Danske, a najuspješnije dvije ekipe stekle su pravo učešća na završnom turniru u Helsingoru u posljednjoj sedmici marta.

Novčane nagrade

Pored najbolje dvije ekipe iz Odensea, za turnir u Helsingoru već su se kvalificirale po dvije ekipe na ranije održanim turnirima u Herningu i Randersu, dok će se s turnira u Koldingu, koji će se održati za sedam dana, također kvalificirati dvije ekipe. Članovi ovih ekipa iz Danske bit će učesnici na Svjetskom prvenstvu dijaspore BiH u malom fudbalu u švedskom Vasterosuu od 3. do 5. maja.

Kao što se i pretpostavljalo, za ovaj turnir vladalo je veliko interesiranje ljubitelja ovog sporta iz cijele Danske tako da je hala Munkenbjerg bila popunjena do posljednjeg mjesta. Učestvovale su ekipe iz Koldinga, Nestveda, Randersa, Nikobinga, Odensea, Kopenhagena, Vajlea, Tondera...

Nakon eliminacionog dijela, dalje su prošle ekipe Baksuzi, Fanaticosi, Hombojs 2, Olimpik, Sonderjiske i Sided l.

Najbolje plasirana bila je ekipa Sided l, ali kako je to danska ekipa, oni su samo osvojili novčanu nagradu od 4.000 danskih kruna. Drugoplasirana ekipa bila je Fanaticosi, koji su osvojili 2.500 danskih kruna i ova ekipa, zajedno sa trećeplasiranom Sonderjiske, igrat će na turniru u Herningu.

Najbolji igrač bio je Matijas Mung (Mathias) iz ekipe Sided l. U finalu je dao dva gol, a super je igrao cijeli turnir.

Najbolji golman

Najbolji golman je iz ekipe Sonderjiske Andre Kristansen Hodžić iz Hadersleva. U ovoj ekipi igrali su i Adis Hasanović, Nasir Memić i Enver Ibrahimović iz grada Voensa i Ezedin Alić iz Kristijansfelda.

Sudije su bile Hasib Ibrahim Begović i Damir Sarić. Za uspješnu i besprijekornu organizaciju sve pohvale ide za fudbalere ekipe FK BiH Odense i Baksuzi, a za uredno vođenje organizacionog i informacionog dijela posebne zasluge pripadaju Nerminu Bijediću, Adnanu Čerimagiću, Midhatu Sulejmanoviću i Arminu Malohodžiću.

Igrači i gledaoci mogli su se počastiti i bosanskim specijalitetima s roštilja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.