KOME NOVAC?

Šumaher je sve ostavio supruzi, ali otac raspolaže njegovim milionima

24sata.hr

26.4.2018

Prošle su četiri godine otkako je Mihael Šumaher (Michael Schumacher) (49) stradao u nesreći na skijanju.

Detalji o njegovom stanju javnosti i dalje nisu poznati, a porodice živi u Švicarskoj na Ženevskom jezeru.

Bunte.de sada otkriva što je dogodilo sa Šumaherovom imovinom. Milionima raspolaže njegov otac Rolf (72). Mihael je ocu dao punomoć još 1992. godine koja i danas vrijedi. Na počecima svoje karijere u Formuli 1 Mihael je odlučio da će ga zastupati otac. On je tada bio u vezi s Korinom svojom sadašnjom ženom, ali nisu bili u braku.

U aprilu 2014. godine Korina je tražila pravo da obavlja sve poslove svog supruga jer on za to više nije bio sposoban.

Iako Korina u određenim slučajevima za to mora tražiti dopuštenje švicarskih vlasti, tačnije Kesb-a, tijela koje osigurava zaštitu osoba koje se ne mogu same za sebe brinuti, Korina se mora obratiti Kesb-u u slučaju traženja kredita, prodaje ili kupnje nekretnina i u slučaju velikih novčanih transakcija.

Što se ostavštine tiče, Mihael je sve ostavio Korini te djeci Đini Mariji (Gina Maria) (21) i Miku (Micku (19). Teoretski otac Rolf smije zastupati i nasljednike.

Srećom, u porodici Šumaher nema nikakvih svađa te je odnos Korine i njenog svekra dobar. Rolf živi na istom imanju u svojoj kući već godinama i nesuglasica oko toga ko će, zašto, kada i kako koristiti Mihaelov novac dosad nije bilo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.