SJAJAN GEST

Džeko sa saigračima oduševio sve navijače Liverpula, ali i sve ljubitelje nogometa u svijetu

Index.hr

2.5.2018

Večeras od 20:45 na Olimpiku Roma će pokušati napraviti nemoguće, izvesti još jedno čudo kako bi izbacila Liverpul i plasirala se u veliko finale Lige prvaka.

Zašto kažemo nemoguće? Zato što su Redsi u prvom dvoboju na Anfieldu pomeli Romu s 5:2, a da se engleska momčad u zadnjih nekoliko minuta dvoboja nije uljuljkala u golemu prednost od 5:0, debakl Vučice bio bi za anale. Ovako šansa postoji, mala je, ali ipak postoji. Na koncu, u četvrtfinalu Roma je na Kamp Nou izgubila od Barcelone 4:1, a dobro znamo kako je ta priča završila.

Ipak, puno ružnog i nenogometnog prati ovaj dvoboj. Ovih dana čitamo alarmantna izvješća kako rimska policija uoči uzvratne utakmice priprema najveću policijsku akciju u novijoj historiji grada.

U italijanskoj metropoli očekuje se oko 3500 gostujućih navijača, a policija ima informacije da Romini huligani planiraju velike napade na Engleze. U uskoj saradnji s Liverpulom, rimska policija objavila je mjesta u gradu na kojima će se Englezi moći sigurno kretati, dok onima koji se odvoje od grupe i sami hodaju gradom "ne može garantovati sigurnost".

Na ulicama grada bit će raspoređeno 2000 policajaca, što je najviše otkako se u Rimu igraju utakmice visokog rizika, a Liverpulovi navijači izričito su upozoreni da ne vješaju zastave i transparente na gradske spomenike i fontane jer bi to moglo isprovocirati domaće navijače.

Tenzije su vrlo visoke nakon što je skupina od 200-tinjak Rominih najžešćih huligana potpuno neopaženo uoči prve utakmice došla ispred Enfilda i napala Engleze, od kojih je jedan završio u bolnici te je i dalje u kritičnom stanju. Napadači su uhapšeni, a riječ je o 20-godišnjem studentu i 29-godišnjem apotekaru.

Napadnuti Liverpulov navijač zove se Šon Koks (Sean Cox). Riječ je o sredovječnom Ircu, koji je na Enfild došao popiti koje pivo prije utakmice, a sad leži u komi i liječnici se bore za njegov život.

Svjedoci tvrde da ga je nasilna grupa Rominih navijača, koji su, prema navodima policije, počeli izazivati nerede kad im je onemogućen plan nasilnog ulaska na tribine bez valjanih ulaznica, napala dok je izlazio iz poznatog puba Albert, smještenog odmah iza Kopa. Prema svemu sudeći, u metežu je neko od uhapšenih teškom metalnom kopčom remena udario po glavi tog 53-godišnjeg oca troje djece i poslao ga u komu. Također, engleski mediji pišu da je Koks zadobio i ubodne povrede nožem.

U međuvremenu, osude divljačkog napada Rominih huligana stigle su sa svih strana. Prvi su reagirali vodeći ljudi Rome, pa je tako predsjednik kluba Džejms (James) Palota huligane koji su Koksa poslali u bolnicu nazvao ''je*enim idiotima'', a igrači Rome također su stali uz nesretnog Irca i poslali su mu poruku potpore.

Naime, na jednom od posljednjih treninga uoči uzvrata na Olimpicu, igrači Rome trenirali su u majicama na kojima je pisalo ''Forza Sean''.

Dirljivu gestu igrača Rome pohvalio je i trener Liverpula Jirgen Klop (Jurgen Klopp).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.