SKANDAL Teške optužbe

Hrvati tvrde: Francuzi nešto muljaju oko "Zlatne lopte"

Blamaža u vezi s anketom

Avaz Sport
12.10.2018 09:18

Modrić: Očekuje novu nagradu

Foto: Arhiv

Nogometnu javnost iznenadila je odluka magazina "France Football", koji dodjeljuje "Zlatnu loptu", da naprasno ukloni anketu među svojim čitaocima. Naravno, njihov potez došao je na oštre kritike hrvatske sportske javnosti, jer, kako tvrde, nije im se svidjelo ko bi trebao biti nagrađen prema mišljenju ljubitelja nogometa.

Među 30 nominiranih za ovogodišnju nagradu "Zlatna lopta", koju osvaja najbolji nogometaš svijeta, našli su se hrvatski reprezentativci Luka Modrić, Ivan Rakitić i Mario Mandžukić, kao i ostatak kreme svjetskog nogometa.

Kako je Francuska postala prvak svijeta, niti jedna individualna nagrada nije otišla u ruke nogometaša "Trikolora". Tako se povećao pritisak na "France Football" koji dodjeljuje ovu nagradu još od 1956. godine kako bi "Zlatna lopta" bila uručena nekom od francuskih nogometaša koji su osvojili SP u Rusiji, čime bi se izbacio Luka Modrić, koji je ove godine proglašen najboljim igračem po izboru UEFA-e i FIFA-e.

Imena trojice finalista bit će poznata tek uoči same svečanosti u decembru, a kladionice najviše šansi za nagradu daju reprezentativcu Hrvatske, a iza njega je Kristijano Ronaldo (Cristiano), koji je osvojio pet nagrada u posljednjih deset godina.

NA VRH