SUPERKLASIKO Ludnica je počela

Madrid na nogama zbog Boke i Rivera: Grmi pjesma ispred hotela klubova

Španska policija u pripravnosti jer se očekuje dolazak 500 posebno nasilnih huligana iz Argentine

Telegraf.rs
08.12.2018 19:37

Madrid: Sutra veliki "Superklasiko"

Foto: AFP

Navijači Boke juniors i River Plejta okupirali su centralne ulice Madrida, uoči revanša finala Kopa libertadores, u nedelju od 20.30 sati. 

Invazija je izvršena, mnogi navijači iz Argentine doputovali su u Španiju, ne birajući načine, ovaj meč se ne smije propustiti.

Bilo je 2:2 kada je Boka bila domaćin, sada već čuveni revanš još nije održan zbog divljanja Riverovih huligana, koji su spriječili drugi duel na Monumentalu.

Zato je meč preseljen na Santiago Bernabeu, a bubnjevi, zastave, dimovi, šalovi Boke i Rivera dominiraju u gradu Reala i Atletika.

Inače, policija je u pripravnosti jer se očekuje dolazak 500 posebno nasilnih huligana iz Argentine.

Na to su španske vlasti upozorile, meč se igra na stadionu koji prima 80.000 navijača, a jedan dio Bokinih ultrasa je već deportovan nazad za Španiju.

Pojedini Riverovi huligani su stigli u petak, a policije Španije i Argentine usko sarađuju kako bi se zaustavili svi koji su okarakterirani kao opasni.  Maksimalne su mjere sigurnosti na aerodromima, željezničkim i autobuskim stanicama, kako bi se presjekle sve alternative najopasnijih ultrasa. 

S druge strane, brojni navijači su napravili i opsadu hotela u kom su igrači smješteni, kako bi im pružili podršku pred meč. Policija radi i na preusmjeravanju grupa na mjesta gdej će se okupljati Bokini i Riverovi. 

Jedni su na Plaza de Kolon, drugi na Plaza de Sibeles trgu.

NA VRH