ŠPANIJA

Zgodna fudbalerka Atletika očajna zbog rasizma: Prate me u svakoj radnji u koju uđem

Izložena pojačanoj pažnji osiguranja

Ludmila da Silva: Brzo skrenula pažnju na sebe. Instagram

Avaz.ba

26.12.2019

Ludmila da Silva (25) je brzo skrenula pažnju na sebe po dolasku u Španiju u redove Atletiko Madrida, to je prosto tako jer na njen izgled rijetko ko može ostati ravnodušan. Ali ima ova atraktivna Brazilka jake adute i u vještini baratanja loptom, zbog toga je trenutno u jednom od najboljih klubova svijeta, ali i u reprezentaciji svoje zemlje. 

Na prvi pogled, sve djeluje idealno po Ludmilu, ali njen boravak u Španiji daleko je od toga, i to zbog rasizma.

Naime, Ludmila je još u septembru podijelila s pratiocima video iz lokalnog supermarketa u kojem je od ulaska izložena pojačanoj pažnji osiguranja samo zbog toga što je "sumnjiva" zbog boje kože, prenosi Telegraf.rs. 

- Ono kad vas osiguranje prati svaki put kad kročite u supermarket - požalila se zgodna Ludmila na ovaj vrlo neprijatan trenutak, koji njoj, kao i vjerovatno svakoj tamnoputoj osobi u Španiji, redovna pojava.


U istom postu je otkrila da joj užasno smeta pratnja koju dobiva svaki put. 

- Uvijek je tako. Svaki put kad uđem u radnju, neko iz osiguranja samo mene prati. To nije šala, a evo sad vidite da se ovakve stvari ne dešavaju samo u Brazilu - rekla je tada Ludmila, koja već treću sezonu igra za Atletiko. 

Dosad je postigla 34 gola na 63 utakmice i definitivno je jedna od najboljih igračica ekipe koja se takmiči u Ligi prvaka.

View this post on Instagram

Férias sua linda ❤️ 🏖

A post shared by Ludmila Silva (@ludmiladasilva09oficial) on

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.