AFERE Tužilaštvo u Skoplju potvrdilo

Skandal u Sjevernoj Makedoniji: Dopisivala nule i oštetila Savez za više od milion eura

Prošle godine u oktobru protiv nje podnesena krivična prijava

J.A. / Avaz Sport
17.01.2020 15:09

Zloupotreba službenog položaja trese Fudbalsku federaciju Makedonije

Foto: Ilustracija

Afera s pranjem novca i zloupotrebom službenog položaja trese Fudbalsku federaciju Makedonije (FFM), prenosi portal A1on iz Skoplja.

Glavni knjigovođa makedonske fudbalske federacije Olgica Mladenovska sumnjiči se da je godinama dopisivala nule na računima da bi dobila veće sume novca od FIFA-e i UEFA-e. 

Također je vodila duplo računovodstvo, sarađivala s firmama koje su pružale različite usluge Federaciji te dijelila zaradu s njima i samo u posljednje dvije godine oštetila budžet FFM za više od milion eura.

Prošle godine u oktobru protiv nje je podnesena krivična prijava. Mladenovska je tada suspendirana, a nakon toga je dobila otkaz iz FFM, gdje je radila oko tri decenije. 

Tužilaštvo u Skoplju je potvrdilo da se radi po prijavi Fudbalske federacije Makedonije.

Nakon dobivanja krivične prijave u skopskom tužilaštvu za gonjenje organiziranog kriminala i korupcije, gdje je otvoren predmet, nadležni tužilac je izdao naredbu za skupljanje informacija u odnosu na to je li počinjeno krivično djelo. Nakon analize zahtijevane dokumentacije bit će donesena meritorna odluka Tužilaštva - izjavili su u Tužilaštvu za skopski portal A1on.

Komentari

NA VRH