KORONAVIRUS

Dileta Leota o stanju u Italiji: Od zore do sumraka čuje se zvuk kola hitne pomoći

Nalazi se u samoizolaciji u svom stanu u Milanu

Dileta Leota. Instagram

J. A. / Avaz Sport

25.3.2020

Poznata italijanska sportska novinarka Dileta Leota (Diletta Leotta) nalazi se u samoizolaciji u svom stanu u Milanu dok koronavirus hara njenom domovinom. U razgovoru za "The Sun" opisala je situaciju u najteže pogođenoj evropskoj zemlji. 

Sada samo moramo razmišljati o našoj i o sigurnosti svih ostalih. Proći ćemo kroz ovo ako svi daju svoj doprinos. Kao nogometaši na travnjaku moramo odigrati svoju ulogu i naš uspjeh ovisit će o tome kako ćemo odigrati kao ekipa - kazala je Leota.

Jedna od najzgodnijih TV voditeljica na svijetu potom je nastavila.  

- Od zore do sumraka čuje se zvuk kola hitne pomoći. Jako sam zabrinuta. Ja nisam imala simptome. Nisam osjetila groznicu, niti kašljala ili imala problema s disanjem tako da se nisam išla testirati. Sama sam u svojoj kući i nadam se da će ovaj haos uskoro doći kraju, ali mislim da to neće biti slučaj - dodala je Leota.


Otkrila je i kako provodi vrijeme u samoizolaciji.

- Puno vježbam, čitam, gledam filmove, kuham. Također još uvijek radim. Šaljem pitanja sportistima oko toga kako se snalaze u ovim vremenima i pokušavamo slati pozitivne poruke ljudima - ispričala je Leota.

Istakla je kako joj nedostaje nogomet.

- Volim ga i jako mi nedostaje, ali je zdravlje ljudi na prvom mjestu. Neke televizije repriziraju stare utakmice Italije kako bi pojačali nacionalni ponos. Nogometne utakmice mogu pomoći i podsjetiti nas da imamo snage preskočiti sve prepreke, na travnjaku i životu  - rekla je lijepa Italijanka.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

#lastnight

Objavu dijeli 🌸Diletta Leotta🌸 (@dilettaleotta)

Nekoliko nogometaša u Italiji je pozitivno na koronavirus. 

- Mislim da je liga ranije trebala biti prekinuta, ali znate da je puno lakše to sada reći. Zahvaljujući velikoj bazi fanova nogometaši mogu poslati poruku "Ostanite u kući" i pomoći u borbi protiv virusa. To je važno. Na kraju krajeva nogomet je samo nogomet. Sve patnje s kojima se Italija suočava podsjeća nas da je život veći od nogometa - završila je Leota.

Sve o koronavirusu čitajte na ovom linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.