TRENERI

Nije izdržao: Nakon incidenta Savo Milošević napustio Partizan

Klub i navijači željeli da ostane

Milošević: Izgubio živce. Dnevnik

Avaz Sport

1.9.2020

Razgovori i pregovori su trajali puna dva dana, ali ovoga puta nije bilo spasa. Savo Milošević je, poslije meča i poraza u Novom Sadu, na kojem je zaradio crveni karton, odlučio da napusti klupu Partizana, jer, kako je rekao, nema više snage da se bori sa vjetrenjačama i nepravdom u srpskom fudbalu, saznaje Telegraf.

Čelnici kluba, baš kao i navijači koji su Miloševića dočekali ispred sportskog centra u Zemunu, odmah poslije utakmice, nisu se složili sa odlukom Miloševića. Štaviše, kompletno rukovodstvo kluba, pojačano nekim starijim “partizanovcima”, dan i po je pregovaralo sa trenerom, uvjeravajući da su njegova i krivica i odgovornost u ovom slučaju najmanji. 

Milošević je i poslije silnih razgovora i pregovora, ostao čvrst u namjeri da ode, iako je tokmom jučerašnjeg dana pristao da odluka “prespava”, da još jednom stavi sve činjenice na sto i dobro razmisli. Jer, momenat je više nego važan za Partizan, ekipa pokušava da vrati trofeje u Humsku, a pride je usred kvalifikacija za grupnu fazu Lige Evrope.

On je danas došao u klub i potvrdio da želi da ode i da nema namjeru da se predomisli, bez obzira na ubjeđivanja čelnika kluba. Na kraju je i Uprava morala da se složi sa odlukom, jer drugog izbora nije ni bilo. 

Inače, Bijeljinac je u proteklom kolu u Novom Sadu napravio incident, kada je poslije jedne odluke gađao sudiju plastičnom flašom, a potom je šutirao mikrofon koji se nalazio uz aut liniju. 

"Mozzartsport" piše da će Miloševića naslijediti Aleksandar Stanojević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.