ŠPANIJA

Fudbalerka koja je rekla da je Maradona pedofil i silovatelj dobila prijetnje smrću

Za nju je daleko od osobe koju bi trebalo toliko voljeti

Paula Dapena iskazala svoje mišljenje. EPA

N. D.

30.11.2020

Španska fudbalerka Španska fudbalerka Paula Dapena (24) koja je odbila sudjelovati u minuti šutnje zbog smrti Dijega Maradone (Diego) (24) koja je odbila sudjelovati u minuti šutnje zbog smrti Dijega Maradone (Diego), dobila je prijetnje smrću.

Igrači španskog Viajes Interiasa koji je igrao prijateljsku utakmicu protiv Deportiva la Korune, je za vrijeme dok su sve igračice, treneri i sudije stajali u tišini, sjela na travnjak i okrenula se u suprotnom smjeru od ostalih.

- Neću stajati mirno za silovatelja, pedofila i zlostavljača, već ću sjesti i okrenuti leđa. Da bi se neko smatrao velikim igračem, mora prije svega biti čovjek i imati vrline koje su važnije od vještina s loptom, za koje je poznato da su kod Maradone bile naprosto spektakularne, rekla je mlada fudbalerka, prenosi "Gol.hr".

Dapena je kazala kako je za svoj potez dobila puno izraza podrške, ali i primila prijetnje smrću. Prijetilo se i njezinim saigračicama. No, istakla je kako nikada nije požalila što je učinila, već bi to ponovila.

Moji femenistički ideali to ne mogu dozvoliti - počast Maradoni. Za mene je bio nevjerovatan igrač, ali kao osoba bio je daleko od osobe koju bi trebalo toliko voljeti, rekla je za radio emisiju "A Diario".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.