IGRAČ SEVILJE

Ivan Rakitić postao prvi službeni ambasador UEFA-ine fondacije za djecu

Sudjelovat će u dobrotvornim projektima fondacije i javno promovirati njezinu ulogu

A. Vatreš

Rakitić: Važna odgovornost

Foto: AGENCIJE


Hrvatski nogometaš Ivan Rakitićpostao je prvi ambasador UEFA-ine fondacije za djecu koja podržava projekte za razvoj dječjih prava širom svijeta, objavila je evropska krovna nogometna organizacija na svojim službenim stranicama.

Bivši hrvatski reprezentativac i trenutni član španskog prvoligaša Sevilje sudjelovat će u dobrotvornim projektima fondacije i javno promovirati njezinu ulogu.

- Jako sam zadovoljan što sam dobio ovu priliku, jer je važna odgovornost osvijestiti ljude da fondacija i glumci mogu puno doprinijeti na ovom području, posebno pomažući djeci da pronađu svoju sreću - rekao je Rakitić, prenosi Hina.

- Kao otac dvije kćeri, itekako sam svjestan koliko je važno vidjeti osmjeh na dječjem licu - dodao je 32-godišnji veznjak.

Twitter

Dječju fondaciju UEFA vodi prvi čovjek evropskog nogometa, Slovenac Aleksander Čeferin, koji je, kad je imenovan prvi ambasador fondacije, ocijenio da je Rakitić više nego samo izuzetan nogometaš.

- On je također čovjek koji izvan terena svojim djelovanjem želi pomoći u promicanju opipljivih promjena za dobrobit drugih - rekao je Čeferin.

U pet godina otkako je osnovana UEFA-ina fondacija, oko milion djece iskoristilo je njezinu široku paletu aktivnosti predstavljenih u sto zemalja na pet kontinenata.

Kroz sport, a posebno nogomet, UEFA-ina fondacija pomaže pružiti nadu djeci iz siromašnih porodica kako bi mogla postići svoje ciljeve u životu.

Više o temi Ivan Rakitić

Više o:

Ivan Rakitić UEFA
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na