OSMOČLANA EKIPA

Napadači na Ezila i Kolašinca dobili više od 100 godina zatvora

Završili iza rešetaka

A. Vatreš

Osuđeni napadači

Foto: AGENCIJE


Bh. reprezentativac Sead Kolašinac proslavio se kada je 2019. godine golim rukama odbranio svog tadašnjeg saigrača iz Arsenala Mesuta Ozila (Ezila) od napada pljačkaša u Londonu.

Naoružani banditi na motoru krenuli su nožem i metalnom palicom na Kolašinca i Ezila, a bh. fudbaler je hrabro reagovao i uspio da spriječi pljačku.

Londonska policija uspjela je brzo da indentifikuje počinioce, a ispostavilo se da je riječ o bandi koja je od aprila 2019. do jula 2020. godine pljačkala građane glavnog grada Engleske i ubrzo im je stala ukraj.

Osmočlana ekipa je uhapšena. Završili su na sudu i na kraju su zajedno dobili više od 100 godina zatvora.

Najgore je prošao čovjek koji je Kolašincu držao metalnu šipku uperenu prema glavi Džordan Northauer (Jordan Northover). On je već imao kaznu zatvora od šest godina zbog pljačke, a sada će u zatvoru provesti dodatnih 18 godina.

I ostatak ekipe je osuđen na višegodišnje zatvorske kazne.

Patrik Dilejni (Patrick Delaney) - 16 godina, Martin Dilejni (Delaney) - 11 godina, Kieron Džons-Hjuit (Kiaron Jones-Hewitt) - 8 godina, Endi Kaisuka-Kaikanda - 14 godina i 4 mjeseca, Rajan Leurs (Ryan) - 9 godina, Stiven Barton (Steven) - 9 godina i Šajen Kejto (Cheyenne Cato) - do 15 godina.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na