KRAGUJEVAC

Novi skandal u Srbiji: Utakmica prekinuta nakon sramotnog incidenta

Drugoligaški par 28. kola činili su Radnički iz Kragujevca, inače prvoplasirana ekipa s tabele i Borac iz Čačka koji se trenutno nalazi na 15. mjestu od 18 klubova sudionika zapravo druge, ali imenom Prve lige.

Igrači Borca su u svlačionici imali i majice s posebnom porukom za Fudbalski savez Srbije. Društvene mreže

G. Š. / Sportske novosti

17.4.2021

Nova razina skandaloznosti u pojedinimfudbalskim utakmicama viđena je ovoga vikenda u Srbiji. Tamošnji drugoligaški par 28. kola činili su Radnički iz Kragujevca, inače prvoplasirana ekipa s tabele i Borac iz Čačka koji se trenutno nalazi na 15. mjestu od 18 klubova sudionika zapravo druge, ali imenom Prve lige.

Susret je to koji ni po čemu ne bi ušao u inostrani javni prostor, da nije prekinut u 12. minuti. Razlog? Gosti iz Čačka na teren stadiona "Čika Dača" u Kragujevcu izašli su sa šest igrača i vratarom. Toliko je inače i najmanje po pravilima nogometne igre. Sve bi bilo u redu da je Borac i do kraja utakmice ostao sa 'šest plus jedan', ali već se u 6. minuti ozlijedio Stefan Bojović, a budući da Borac na klupi nije imao igrača, utakmica je morala biti prekinuta.

Bit će sve zajedno registrirano s 3:0 u korist domaćina Radničkog, a igrači Borca su u svlačionici imali i majice s posebnom porukom za Fudbalski savez Srbije. Razlog zbog kojeg su se iz Borca odlučili na ovu diverziju je kazna Saveza od šest oduzetih bodova i čak četiri miliona srpskih dinara kazne zbog povrede integriteta takmičenja u ranijem susretu sa Željezničarom iz Pančeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.