GNJUSNI DETALJI

Igrač Mančester sitija optužen za silovanje 13 žena koje je zaključavao u "sobama panike"

Počelo suđenje Bendžaminu Mendiju

Mendi: Brani se sa slobode. AGENCIJE

A. V.

15.8.2022

Bendžamin Mendi (Benjamin Mendy), 28-godišnji francuski lijevi bek, koji je službeno i dalje pod ugovorom s Mančester sitijem, nakon nekoliko mjeseci u zatvoru trenutno se sa slobode brani od optužbi za višestruka silovanja koja su navodno počinjena do ljeta prošle godine, kada ga je klub suspendirao jer je uhapšen.

Danas je, na prvom danu suđenja, predstavljena optužba, u kojoj se tvrdi da je Mendi uz pomoćnika pronalazio mlade djevojke po noćnim klubovima Mančestera te ih mamio u svoju izoliranu vilu koja je udaljena 25 kilometara od centra grada, u ruralnom području.

Za silovanje ga je optužilo ukupno 13 žena, od kojih je najmlađa u to vrijeme imala 17 godina. Tvrde da su ih Mendi i njegov pomagač, na čiji se teret također stavlja više silovanja, tokom napastovanja zaključavali u posebnu sobu izgrađenu za izvanredne situacije.

Mendi je na sudu izjavio da se ne osjeća krivim i ustraje na odbrani. 

Sky Sports javlja da će suđenje trajati najmanje četiri mjeseca. Podsjetimo, jedno vrijeme Mendi je u zatvoru, ali je sud kasnije prihvatio njegovu jamčevinu i odbranu sa slobode. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.