SPORT

Mališani iz cijele BiH na manifestaciji u Zenici

Zabavno i edukativno druženje dječaka i djevojčica

D. Jurišić

Piše: D. J.

23.9.2018

Nogometni savez Bosne i Hercegovine se i ove godine pridružio obilježavanju UEFA Grassroots dana manifestacijom koja je biti održana u Trening centru NSBiH u Zenici. 

Učestvovali su djevojčice i dječaci od 8 do 12 godina, polaznici škola fudbala Piksi-Pale, Akademija Atletiko 1919-Orašje, OFK Bihać, FK Borac iz Jelaha, Udruženje Mali most iz Mostara, Don Bosco iz Žepča, JU Mjedenica iz Sarajeva, ŠF Ačko iz Doboj, FK Glasinac iz Sokolca i NK Fojnica, njih oko tri stotine. 

Grassroots manifestacija je i ovaj put imala zabavni, ali i edukativni karakter, a učesnici su kroz igru pokazali svoje nogometno umijeće.

Manifestaciju je otvorio generalni sekretar NSBiH Jasmin Baković.

Grassroots (korijeni trave), program evropske kuće fudbala, zvanično je počeo da se primjenjuje od 2004. godine. Ovaj program obuhvata svaki segment nogometne igre osim profesionalnog i vrhunskog nogometa, što znači da svojim djelovanjem ovaj program danas pokriva više od 90 posto svih aktivnosti u nogometu. Cilj je da svi učesnici osjete zadovoljstvo u igri, spoznaju zbog čega je nogomet tako fascinantna, divna i neponovljiva igra.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.