OSTALI SPORTOVI

Bh. stonoteniseri ispadaju u niži rang

Skupo nas je koštao nedolazak na EP

E. MUHAREMAGIĆ

7.10.2014

Prije svega nemar, a zatim i nedostatak finansijskih sredstava, ponovo je spriječio naše vrhunske sportiste, ovaj put u stonom tenisu, da se kao članovi državne reprezentacije nađu na velikom takmičenju.

Na Evropskom prvenstvu u Portugalu nastupile su 43 države, ali ne i reprezentacija Bosne i Hercegovine koja je trebala braniti status člana Druge divizije koje je izborila na prošlom EP-u.

hadziahmetovic0254

Hadžiahmetović: Blizu ispunjenja norme za Brazil

Ovo je drugi put da smo izbačeni u niži rang zbog otkazivanja EP-a, ali smo se tada uspjeli vratiti, postigavši u narednom nastupu šest pobjeda u sedam mečeva.

Sada namponovo slijedi silazak u posljednju diviziju, što bi se moglo odraziti na naše vodeće igrače, prije svih Admira Duranspahića i Eminu Hadžiahmetović, koji su svojim trenutnim plasmanom na svjetskoj rang-listi blizu ispunjenja norme za odlazak na Olimpijske igre 2016. u Brazilu.

- Jako mi je žao što nismo bili u Portugalu i to iz više razloga. Volio bih da nisam u pravu, ali ćemo posljedice neodlaska skupo plaćati. Kazne su u stonoteniskim asocijacijama veoma rigorozne. Bojim se da ćemo ih godinama osjećati. Već smo bili jednom u takvoj situaciji, ali sada je to nešto sasvim drugo - rekao je selektor muške reprezentacije BiH Vladimir Ivanek.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.