OSTALI SPORTOVI

Red Bull Air Race: Pete McLeod pobijedio u Las Vegasu

Najmlađi pobjednik u historiji svjetskog prvenstva

Mi.K.

14.10.2014

Pete McLeod pobijedio je na sedmom ovogodišnjem nadmetanju Red Bull Air Race u SAD-a u Las Vegasu. Kanađanin je po prvi put u karijeri dotakao vrh zahvaljujući trijumfu u kvalifikacijama koje su održane u subotu.

Britanac Nigel Lamb bio je drugi, dok je Njemac Matthias Dolderer završio na trećem mjestu.

Vjetar je u Las Vegasu bio toliko jak da je utrka već u "Top 12" krugu zbog sigurnosti prekinuta, a pobjednikom je proglašen mladi Kanađanin koji je treći put ove sezone, s vremenom 49.588, bio najbrži u kvalifikacijama.

-Sretan sam. Ovo pokazuje da je i rezultat kvalifikacija izuzetno važan. Težit ću da i narednim takmičenjima budem među najboljim - rekao je odmah nakon slavlja Pete McLeod koji je najmlađi pobjednik  u historiji svjetskog prvenstva.

Uzbudljiv i neočekivan rasplet pretposljednje utrke ovogodišnjeg prvenstva donio je novi poredak na ljestvici i još jednom dokazao da je ovo dosad najneizvjesnija sezona Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva. Tako se Nigel Lamb, koji je zauzeo drugu poziciju, popeo na sam vrh ljestvice u ukupnom poretku, a iza njega smješteni su Hannes Arch i Paul Bonhomme, koji su u kvalifikacijama zauzeli peto, odnosno sedmo mjesto.

Zadnja utrka održat će se 26. oktobra u Spielbergu u Austriji i zasigurno će do finala biti neizvjesno ko će ponijeti titulu svjetskog šampiona 2015. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.