OSTALI SPORTOVI

Rukometna reprezentacija BiH poražena od Makedonije

Treća utakmica na Svjetskom prvenstvu u Kataru

Al. Ti.

19.1.2015

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je poražena u trećoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Kataru od selekcije Makedonije rezultatom 25:22 i sada smo na omjeru od jedne pobjede i dva poraza.

Naši rukometaši su odigrali mnogo bolje u ovoj utakmici nego li u prethodnoj kada smo poraženi od Austrije.

Počeli smo loše ovaj susret, Makedonija je čak povela i sa 6:1, ali tada su naši reprezentativci pojačali odbranu, sjajnu igrali, a naš golman Burić je fenomanelano branio,koji je na kraju sakupio čak 17 uspješnih odbrana, ali nažalost naši igrači nisu uspjeli da iskoriste sjajan dan Burića.

Prvo poluvrijeme završeno vodstvom Makedonije rezultatom 13:11.

U drugom poluvremenu smo zaigrali mnogo bolje, čak smo i imali prednost  u 43. minuti, a rezultat je tada bio 18:17 za našu selekciju.

VEZANI TEKST >>> Poraz BiH od Makedonije

Ipak na kraju nažalost,zbog naših pogrešaka, a bilo ih je ukupno 20, Makedonija dolazi do zasluže pobjede sa kojom su izborili plasman u drugi krug takmičenja.

Najefikasniji u večerašnjoj utakmici u našoj selekciji je bio Burić, koji je postigao četiri gola, kao i Malinović, dok je kod Makedonije najefikasniji bio Manaskov koji je zabio šest golova, dok je Lazarov postigao svega tri gola, a sva tri su bila sa sedam metara.

Našim reprezentativcima predstoji jedan dan odmora, a iduću utakmicu igramo protiv selekcije Tunisa 21. janura u 17 sati po našem vremenu, kada ćemo nadamo se ostvariti pobjedu i izboriti plasman u dalji krug takmičenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.