OSTALI SPORTOVI

Kćerka Henna naslijedila je moj sportski gen

Piše: R. DŽEKO

12.8.2017

Da se može uskladiti sportska karijera, obrazovanje i porodični život jedan od primjera je Davor Kadić, rukometaš Konjuha i bivši bh. reprezentativac.

Porodična firma

Kadić je diplomirani profesor tjelesnog odgoja i sporta, a trenutno je druga godina Geološkog fakulteta u Tuzli te više nego uspješno nastupa za živinički Rukometni klub Konjuh.

Njegova supruga Adisa pohađa postdoktorski studij u Osijeku, a već je 15 godina profesorica njemačkog jezika u tuzlanskoj Gimnaziji.

- Rukometom ću se baviti dok god budem mogao i sve dok mi to bude predstavljalo zadovoljstvo. Što se tiče studija geologije, to radim radi nastavka tradicije u porodičnoj firmi „Geo“, koja je vlasništvo mog oca Irfana Kadića. Uz tri godine starijeg brata Eldara, koji je također igrao desno krilo u Slobodi i mnogim drugim bh. premijeligaškim i prvoligaškim klubovima, a uspješno završio ekonomski fakultet, vjerujem da ćemo „Geo“ staviti na visoki nivo – kazao nam je Kadić.

Ističe da mu je supruga Adisa produžila karijeru.

- Ona mi je podrška u dobrim igrama, a često na tribinama Gradske dvorane u Živinicama, uz mog starijeg brata Eldara, bude i Konjuhov navijač. Ona brine o mojoj prehrani i zaslužna je što sam ovako fit – hvali suprugu Kadić.

Adisa i Davor imaju dvoje djece, Hennu (10) i Benjamina (4). Henna je prava nasljednica tatinog sportskog duha i djedove muzičke nadarenosti.

Radi sklekove

- Henna ima moj sportski gen, jer nakon kraćeg bavljenja tenisom ima nekoliko osvojenih turnira u BiH i inozemstvu, a već zauzima 10. mjesto u svojoj kategoriji. Benjamin je još mali, ali obavezno ujutro sa mnom radi trbušnjake i sklekove - govori ponosni tata.

Crtice iz biografije

Kadić je u prošloj rukometnoj premijerligaškoj sezoni više puta od svih svojih kolega savladao protivničkog golmana i zatresao mrežu. To je učinio 215 puta, s visokim, skoro stopostotnim učinkom.

Ovaj 36-godišnjak, rođen u Tuzli i ponikao u Slobodi, gdje god zaigra, najbolji je strijelac barem ekipe u kojoj igra, ako ne i lige te zemlje u kojoj nastupa. Do sada je četiri puta bio golgeter sezone, dva puta u Konjuhu, jednom u Čeliku i jednom u katarskom Al Khooru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.