OSTALI SPORTOVI

Majstor karatea na čelu prvaka BiH u futsalu

Avaz Sport

21.5.2018

Futsaleri Mostar SG Staklorada bez konkurencije su posljednjih godina u našoj zemlji tako da su bez većih problema odbranili titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Velike zasluge za uspjehe svakako ima i predsjednik Amel Bajgorić, koji je omiljen i cijenjen u Mostaru, ali i u cijeloj BiH. On je posljednjih godina potpuno posvećen klubu iz grada na Neretvi, a zanimljivo je da je, prije futsala, bio veoma uspješan kao karatista.

Bajgorić je bio jedan od osnivača tradicionalnog fudokan karatea u BiH i nedavno je na manifestaciji u povodu 50 godina postojanja dobio posebno priznanje.

- Dobio sam zlatnu plaketu za doprinos i razvoj karatea u BiH, kao i Karate-kluba Mostar. Drago mi je da moj doprinos nije zaboravljen.

 Lijep je gest što sam dobio priznanje i što sam bio na proslavi zajedno s velikim majstorom Beograđaninom Ilijom Jorgom. Karate je bila moja prva ljubav. Nosilac sam crnog pojasa, četvrti dan. Bio sam jedan od trenera u KK Mostar i vrhovni sudija u tradicionalnom karateu.

Sudbina me je spojila s ljudima koji su sada u upravi Mostar SG Staklorada. Željeli smo da napravimo nešto više i to nam je na zadovoljstvo svih nas i uspjelo.

Mostar ima šampiona Bosne i Hercegovine u futsalu i igramo Ligu šampiona, što je san svakog sportiste – kaže Amel Bajgorić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.