OSTALI SPORTOVI

Mekgregor najavio povratak u ring i "borbu vijeka"! Ruska zvijer mu prijeti: "Izmjenit ću ti lični opis!"

Instagram.com/thenotoriousmma

Telegraf.rs

31.7.2018

Bivši svjetski MMA šampion u dvije različite kategorije, Konor Mekgregor (Conor McGregor), nije se borio još od poraza u boks meču protiv Flojda Mejvedera (Floyd Mayweather Jr.) prije tačno godinu dana, dok je njegov posljednji MMA meč bio u novembru 2016. godine.

Irski borac je proveo zanimljiv dan u Njujorku, gdje je uspio da napravi dva video klipa koja nam dosta govore o njegovom trenutnom stanju i o tome kada ga možemo ponovo očekivati u ringu.

Kada je bio upitan koliko je daleko njegov povratak borbi, Mekgregor je odgovorio:

- Veoma je blizu. Nije još uvijek zvanično ali je blizu, vjerujem ove godine - rekao je Irac. 

Mekgregor se izjasnio krivim povodom optužbi u vezi sa napadom na autobus Nurmagomedova u aprilu ove godine, što je rezultiralo uzimanjem časova kontrole bijesa kao i činjenjem društveno korisnog rada.

Up the Irish in New York City and all over the world.

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

Po svemu sudeći, Las Vegas će biti mjesto povratka 30-godišnjeg Irca u ring.

- Ja volim Njujork i volio bih da se ponovo borim u Medison Skver Gardenu, ali mislim da će sljedeći meč biti u Las Vegasu - izjavio je Mekgregor u intervjuu na ulicama Velike jabuke. 

Šampion u lakoj kategoriji, Habib Nurmagomedov (Khabib Nurmagomedov), osvojio je pojas u aprilu ove godine nakon što je Mekgregor izgubio pravo na njega zbog neaktivnosti.

In theatres soon

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

Rus nema namjeru da pojas vrati Ircu, a u vezi sa time je izjavio:

- Ne mogu da vjerujem da ćemo se boriti jer ja zaista želim ovog momka za protivnika. Učinit ću ga skromnim, malo ću ga podučiti, i ne samo da ću ga prebiti, nego ću mu izmijeniti lični opis. Naravno, sa licem mogu da promjenim i njegov um - prepotentan je bio 29-godišnji Rus. 

Dugo iščekivana borba između Mekgregora i Nurmagomedova bi, prema nekim najavama, trebalo da se održi u novembru 2018. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.