USPJESI

Samiru Ademoviću zlato na takmičenju u powerliftingu u Slovačkoj

Avaz Sport

19.10.2018

U Slovačkoj je danas održano takmičenje u powerliftingu, a bh. predstavnik Samir Ademović osvojio je prvo mjesto u disciplini "dead lift". 

On je na WUAP World Championship 2018, u kategoriji -140kg, disciplina "dead lift", s podignutih fascinantnih 325kg osvojio prvo mjesto, a pobjedu je ostvario u veoma jakoj konkurenciji u kojoj su se takmičili predstavnici iz 30 različitih zemalja.

Ademović je rođen 1985. godine u Srebrenici, a kao pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine je i ove godine na takmičenju u atletici na nivou OS BiH šestu godinu u nizu prvak u bacanju kugle.

Prošle godine u Pragu je takođe predstavljao našu zemlju gdje je na Powerlifting Championship WUAP u kategoriji -125kg, disciplina "dead lift", s podignutih 312,5 kg osvojio zlatnu medalju. Prije ovog takmičenja učestvovao je na GPC Powerlifting World Cup 2017 u Sarajevu i osvojio prvo mjesto u kategoriji do -125kg. Bosnu i Hercegovinu je predstavljao i na Svjetskom prvenstvu u Powerliftingu u Srbiji 2016 godine, kao i u Hrvatskoj na Lika Rux Power 2016 takmičenju po IPF pravilima.

Osim Ademovića, na takmičenju u Slovačkoj, vrijedno je spomenuti i još jednog predstavnika BiH Sahludina Šehića koji je osvojio prvo mjesto u Master kategoriji 140+ kg koji je postavio novi svjetski rekord sa podignutih 320kg.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.