RUKOMET

Vladana Lazendić: Otac Goran mi i danas pomaže savjetima

On je i najzaslužniji za sve moje uspjehe, jer upravo on mi je usadio sportske elemente koji su mi bitni za bavljenje rukometom

I. ISOVIĆ

24.12.2018

Vladana Lazendić, talentirana rukometašica, dobrim nastupima i efektnim golovima znatno je doprinijela solidnom plasmanu, trećoj poziciji Krivaje na kraju jesenje polusezone u konkurenciji najboljih ženskih klubova u Bosni i Hercegovini.

 Budno oko

Rukomet je počela trenirati u rodnom Doboju, pod budnim okom oca Gorana, Zavidovićanina koji je s dosta uspjeha svojevremeno nastupao i za RK Krivaja.

- U osmoj godini počela sam trenirati rukomet. Prvi trener u ŽRK Sloga bio mi je Savkan, a zatim kratko i Aleksandar Milićević. Nakon njih trenersku poziciju u klubu preuzeo je moj tata Goran. On je i najzaslužniji za sve moje uspjehe, jer upravo on mi je usadio sportske elemente koji su mi bitni za bavljenje rukometom.

I danas, kada mi više nije trener, pomogne mi savjetima, a po potrebi i individualnim treninzima – kaže Lazendić (19).

Kasnije ju je rukometni put doveo u Krivaju.

- Trenutno sam zadovoljna. Sve je bilo super u Zavidovićima. Cure, trener Adi Bašić, uprava, a i publika me dobro prihvatila. Imali smo redovne treninge, radila sam na sebi i pokušala da napredujem. Kada je naredna godina u pitanju, još ne znam da li ću ostati u Krivaji – ističe Lazendić.

Na pitanje bi li se odazvala sutra na poziv za nastup u seniorskoj selekciji BiH, otkriva:

Izgrađeni ciljevi

- Imam izgrađene ciljeve u životu i eventualni poziv za reprezentaciju BiH bih dobro razmotrila, jer ne znam da li je to nešto što bi se uklapalo u moje trenutne planove. Ali, niko ne zna šta nosi sutra, tako da je sve moguće – izjavila je Lazendić.

Sportom do prijateljstva

- Mladim ljudima preporučujem da se bave sportom. Nije važno kojim. Sport spaja ljude. Pomaže u izgradnji prijateljstva.

Naime, ja sam stekla mnoga poznanstva i prijatelje kako u BiH i Srbiji, sada i u Zavidovićima. Želim nastaviti školovanje. Prvobitni mi je plan da svoju karijeru dovedem na jedan viši, pa čak i zavidan nivo – zaključila je Lazendić.

Svestrani sportisti

Vladana potječe iz poznate sportske porodice iz Zavidovića koja se posebno isticala u atletici, rukometu i nogometu u gradu na tri rijeke. Niko od Lazendića ne živi godinama u rodnom gradu, ali, zahvaljujući Vladani, većina ih je redovno na tribinama Gradske dvorane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.