SARAJEVO

Općina Centar aktivno učestvuje u organizaciji EYOF-a

Postavljen novi semafor

Ajnadžić: Najveći sportski događaj nakon Zimskih olimpijskih igara. Fena

Fena

16.1.2019

Intenzivirani su radovi na uređenju olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu na kojem je planirano svečano otvaranje Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF), koji će se ove godine održati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

- S obzirom na to da je vlasnik stadiona, Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom Nedžadom Ajnadžićem, kao odgovorna lokalna zajednica, uzela je aktivno učešće u organizaciji tog velikog sportskog događaja koji će BiH i njene prirodne ljepote promovirati u svijetu - saopćeno je iz te općine.

U prostorijama Općine Centar načelnik Ajnadžić održao je sastanak s predstavnicima Centra za sport i rekreaciju, javnom ustanovom čiji je osnivač Općina Centar, a koja upravlja stadionom, te predstavnicima Fudbalskog kluba Sarajevo.

Iz Općine Centar podsjećaju da su održane akcije čišćenja i uređenja stadiona, a sve u cilju stvaranja što boljih uvjeta za održavanje svečane ceremonije na kojoj će prisustvovati desetine hiljada posjetilaca.

Općina Centar je u prošloj godini uložila značajna sredstva za modernizaciju stadiona. U okviru tog projekta završeno je uspostavljanje centralne sobe za upravljanje sistemom sigurnosti, kao i pojačanje reflektorske rasvjete.

Postavljen je novi rezultatski semafor, a provodi se i procedura za ugradnju novih stolica u VIP loži i rekonstrukciju nadstrešnice. U okviru uređenja stadiona izvršeno je i testiranje obnovljenog plamenika u kojem će ponovo gorjeti olimpijski plamen nakon 35 godina.

- Paljenje olimpijskog plamena zasigurno će evocirati uspomene na Zimske olimpijske igre održane u Sarajevu 1984. godine - ističe se u saopćenju.

Započelo je i farbanje novinarskih kabina, rukohvata, zaštitnih ograda i stepeništa, a u skorijem periodu planirano je oslikavanje murala te sanacija službenog ulaza.

S obzirom na značaj manifestacije u akciju uređenja stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu, uključio se i Fudbalski klub Sarajevo.

Ajnadžić je i ovom prilikom ponovio kako Općina Centar svim svojim kapacitetima podržava održavanje najvećeg sportskog događaja u Sarajevu nakon Zimskih olimpijskih igara održanih 1984. godine.

– Ozbiljno smo shvatili našu misiju uređenja stadiona pred ovaj jako važan sportski događaj za grad, našu lokalnu zajednicu i Bosnu i Hercegovinu - naglasio je Ajnadžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.