SARAJEVO Održan sastanak s predstavnicima Centra za sport i rekreaciju

Općina Centar aktivno učestvuje u organizaciji EYOF-a

Postavljen novi semafor

Fena
16.01.2019 14:37

Ajnadžić: Najveći sportski događaj nakon Zimskih olimpijskih igara

Foto: Fena

Intenzivirani su radovi na uređenju olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu na kojem je planirano svečano otvaranje Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF), koji će se ove godine održati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

- S obzirom na to da je vlasnik stadiona, Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom Nedžadom Ajnadžićem, kao odgovorna lokalna zajednica, uzela je aktivno učešće u organizaciji tog velikog sportskog događaja koji će BiH i njene prirodne ljepote promovirati u svijetu - saopćeno je iz te općine.

U prostorijama Općine Centar načelnik Ajnadžić održao je sastanak s predstavnicima Centra za sport i rekreaciju, javnom ustanovom čiji je osnivač Općina Centar, a koja upravlja stadionom, te predstavnicima Fudbalskog kluba Sarajevo.

Iz Općine Centar podsjećaju da su održane akcije čišćenja i uređenja stadiona, a sve u cilju stvaranja što boljih uvjeta za održavanje svečane ceremonije na kojoj će prisustvovati desetine hiljada posjetilaca.

Općina Centar je u prošloj godini uložila značajna sredstva za modernizaciju stadiona. U okviru tog projekta završeno je uspostavljanje centralne sobe za upravljanje sistemom sigurnosti, kao i pojačanje reflektorske rasvjete.

Postavljen je novi rezultatski semafor, a provodi se i procedura za ugradnju novih stolica u VIP loži i rekonstrukciju nadstrešnice. U okviru uređenja stadiona izvršeno je i testiranje obnovljenog plamenika u kojem će ponovo gorjeti olimpijski plamen nakon 35 godina.

- Paljenje olimpijskog plamena zasigurno će evocirati uspomene na Zimske olimpijske igre održane u Sarajevu 1984. godine - ističe se u saopćenju.

Započelo je i farbanje novinarskih kabina, rukohvata, zaštitnih ograda i stepeništa, a u skorijem periodu planirano je oslikavanje murala te sanacija službenog ulaza.

S obzirom na značaj manifestacije u akciju uređenja stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu, uključio se i Fudbalski klub Sarajevo.

Ajnadžić je i ovom prilikom ponovio kako Općina Centar svim svojim kapacitetima podržava održavanje najvećeg sportskog događaja u Sarajevu nakon Zimskih olimpijskih igara održanih 1984. godine.

– Ozbiljno smo shvatili našu misiju uređenja stadiona pred ovaj jako važan sportski događaj za grad, našu lokalnu zajednicu i Bosnu i Hercegovinu - naglasio je Ajnadžić.

NA VRH