SARAJEVO

Održana umjetnička radionica "Olimpijsko naslijeđe"

Učesnici su učenici 6., 7., 8. i 9. razreda osnovnih škola

Avaz Sport

31.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine je u okviru promotivnih aktivnosti EYOF 2019 Sarajevo/Istočno Sarajevo realizirao projekt “Olimpijsko naslijeđe”, čiji učesnici su učenici 6., 7., 8. i 9. razreda osnovnih škola.

Projekt je osmišljen kao jednodnevna umjetnička radionica za vrijeme koje su mladi iz naše zemlje imali priliku da pokažu svoje likovno umijeće na temu olimpizma, olimpijskog naslijeđa i olimpijskog duha. 

Učestvovalo je 60 talentiranih učenika iz međunarodnih osnovnih škola, škola iz Sarajeva i škola iz Istočnog Sarajeva. Radove je ocjenjivao tročlani žiri s akademskim slikarom i direktorom Olimpijskog muzeja Edinom Numankadićem na čelu, a najboljim su uručeni prigodni pokloni.

Mladi su se za vrijeme radionice družili s maskotom Grudvi (Groodvy), koja je izazvala veliko oduševljenje.

- Uživamo u crtanju i uživamo u druženju s Grudvijem, predivan je mnogo nas inspirira - rekla je trinaestogodišnja učesnica.

Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Siniša Kisić je naglasio da se radi o projektu koji promovira njegovanje pravih vrijednosti – izvrsnost, poštovanje i prijateljstvo.

- Vrijednost projekta ove vrste je da njeguje olimpijske vrijednosti, kao i prošlost, sadašnjost i budućnost bh. sporta - rekao je Kisić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.