SNUKER Jedan od najboljih igrača svih vremena

Roni O'Saliven ispisao historiju

Odbranio naslov šampiona otvorenog turnira Prestona

Avaz.ba
11.03.2019 16:25

Roni O'Saliven

Foto: Agencije

Jedan od najboljih snuker igrača svih vremena Roni O'Saliven (Ronnie O'Sullivan) odbranio je titulu u Prestonu savladavši Nila Robertsona i na tom duelu ispisao je historiju. 

Roni O'Saliven je savladao Nila Robertsona sa 10 prema 4 u frejmovima i tako odbranio naslov šampiona otvorenog turnira Prestona.  

Petostruki svjetski šampion je u ovom duelu zabilježio svoj 1000. trocifreni brejk u karijeri i tako postao prvi igrač u historiji snukera kome je to pošlo za rukom.  

Naime, O'Saliven je u finale s Nilom Robertsonom ušao sa 997 popularnih "senčurija", a iza njega po broju trocifrenih brejkova, ili senčurija, stoje legendarni Stiven Hendri (Stephen) sa 775 i Džon Higins (John Higgins) sa 745.  

Ne bi Roni bio to što jeste da nije oduševio publiku nekim svojim potezom i tako je pred postizanje hiljaditog senčurija napravio širok osmijeh, pa zatim ubacio crvenu kuglu dok mu je publika oduševljeno aplaudirala sve dok nije završio brejk.  

- Znao sam da moram igrati dobro i igrao sam briljantno, a završiti sve sa 1000. brejkom je sjajno. Nil je jedna od najboljih osoba na turniru, snuker je sretan što ima takvog igrača. Postigao sam trocifreni brejk protiv protivnika koga mnogo poštujem. Ovo je jedno od najboljih mjesta na kojima igramo mečeve, a kada imate vrhunske igrače u vrhunskim borilištima, onda dobijete vrhunski snuker - rekao je Roni O'Saliven.

Komentari

NA VRH