NJEMAČKA

Trebalo je biti drugačije: Ćatića namamili pozivnicom za ugledne goste pa ga uhapsili

Lider Udruženja profesionalnih boksera naglasio je da se pretpostavka nevinosti primjenjuje sve dok se ne dokaže krivica

Avaz.ba

7.4.2019

Za Adnana Ćatića, poznatijeg kao Felix Sturm, bilo je rezervirano mjesto u prvom redu na ceremoniji njemačke bokserske industrije. No, bivši svjetski šampion, umjesto u VIP loži, završio je u zatvoru.

- Stvarno mi je žao Felixa. U posljednjih nekoliko godina dominirali su negativni naslovi o njemu - rekao je Tomas Puc (Thomas Pütz), predsjednik Udruženja njemačkih profesionalnih boksera, za "Bild".

Ćatić je uhapšen u petak, prema navodima policije u Kelnu. Nalog za hapšenje izdao je Ured državnog tužioca u Kelnu, Odjel za privredni kriminal.

Prema izveštaju “Bild am Sonntaga”, hapšenje se desilo tokom Ćatićeve posjete Sajmu fitnesa "Fibo", a uoči gala priredbe u Minhenu povodom 70. rođendana njemačke bokserske federacije BDB, gdje je bivši svjetski prvak trebao biti jedan od istaknutih gostiju.

Dan ranije, Puc je, kao predsjednik BDB-a, poštom kontaktirao Ćatića i pozvao ga. Trebao je sjediti pored braće Kličko, Darijuša Mihalevskog (Darius Michalczewski), Aksela Šulca (Axel Schulz), Artura Abrahama (Arthur Abraham).

Lider Udruženja profesionalnih boksera naglasio je da se pretpostavka nevinosti primjenjuje sve dok se ne dokaže krivica.

- Ako su navodi optužnice tačni, morat će se suočiti sa zakonom - rekao je predsjednik BDB-a.

Na skupu BDB-a je bilo govora i o mogućem povratku Ćatića u ring u meču s Arturom Abrahamom, no, sada je taj duel itekako upitan. Ćatić je u posljednje vrijeme živio u BiH pa je bio nedostupan njemačkom tužilaštvu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.