TURNIR

Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci "Sarajevo Open 2019" od 7. do 9 juna

Učestvuje i evropski prvak ekipa Rusije

N. Čeremidžić

29.4.2019

Oki "Fantomi"

Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci "Sarajevo Open 2019" 18. put bit će organiziran od 7. do 9. juna u Sarajevu.

Organizator Odbojkaški klub invalida "Fantomi" najavio je učešće 10 ekipa, među kojima i aktelnog evropskog prvaka, selekciju Rusije.

- Ove godine bilo je jako puno ekipa koje su željele učestovati na turniru, međutim nismo mogli pozvati sve zainteresirane - objasnio je direktor kluba Mirsad Mirojević.

Mirojević navodi kako ni ovogodišnja smotra najboljih ekipa u sjedećoj odbojci ne bi bila moguća bez finansijske podrške Međunarodne organizacije za jačanje čovjekove sigurnosti (ITF- a).

Ova organizacija je u proteklih dvadeset godina donirala BiH više od 200 miliona dolara za proces deminiranja, a trenutno rade na projektima podrške žrtvama mina, kazao je Mirojević.

- Sport, biti dio kluba, jedan je od najboljih procesa resocijalizacije žrtava mina. Mi u ITF-u duboko vjerujemo da ovaj klub itekako radi sa žrtvama i pomažu im da se osjećaju društveno korisnim - kaže predstavnik ITF-a Roman Turšič.

Kapiten OKI Fantoma, te reprezentativac BiH u sjedećoj odbojci, Mirzet Duran kaže kako se ovaj klub prethodna četiri mjeseca pripremao za turnir te da će dati sve da titula ostane u glavnom gradu BiH.  

Iz OKI Fantoma pozvali su sve osobe sa invaliditetom da im se priključe, da dođu na turnir i na njihovim primjerima vide da fizički nedostaci nisu prepreke za bogat društveni život.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.