RUKOMET Nakon loših rezultata u Premijer ligi

Velike promjene u prvaku BiH: Stigli novi trener i sportski direktor

Er. B. / Avaz.ba
04.12.2019 15:59

Bjeliš: Raskid ugovora sa Izviđačem

Foto: Arhiv

Nije dugo bio Izviđač bez trenera, jer je već dan poslije raskida ugovora sa Marijom Bjelišem za novoga imenovan Petar Šuvak. Osim druge ekipe kluba iz Ljubuškog, koja se takmiči u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine u rukometu, Šuvak je vodio i žensku ekipu Izviđača u Premijer ligi BiH.

Uz dosta uspjeha je trenirao i mlađe kategorije u Rukometnoj školi Izviđača. Debi na klupi aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine Šuvak bi trebao imati sljedećeg vikenda, kada "Skauti" igraju kući protiv bugojanske Iskre.

Izviđač se ove sezone nalazi daleko od vrha tabele i nakon 12 kola zauzima tek sedmo mjesto u Premijer ligi BiH, sa čak 13 bodova zaostatka za vodećim banjalučkim Borcem.

Osim novog trenera, direktor Izviđača David Grbavac je potvrdio da je i Denis Buntić imenovan za sportskog direktora kluba. Buntić je igračka legenda Ljubušaka, poslije Izviđača je igrao za klubove poput Ademara i Kjelcea.

Sa reprezentacijom Hrvatske je osvojio bronzu na Olimpijskim igrama, dva srebra na svjetskim prvenstvima te bronzu i srebro na evropskim prvenstvima. 

Komentari

NA VRH