RUKOMET

Haos u reprezentaciji Srbije: Selektor SMS-om otpustio pomoćnika

Peruničić: Nije obrazložio svoj potez. Arhiv

E. J. / Avaz.ba

25.12.2019

Samo dvije sedmice pred početak Evropskog prvenstva u rukometu u javnost su isplivale informacije o haotičnim dešavanjima unutar reprezentacije Srbije. Nisu ga izazvali igrači, već oni najiskusniji i oni od kojih se očekuje da budu oslonac stabilnosti, treneri.

Naime, selektor Srbije Nenad Peruničić je SMS-om otpustio svog pomoćnika Nedeljka Jovanovića, prenosi B92. Otkrio je Jovanović da već mjesec nije u stručnom štabu, a da mu je Peruničić to saopćio porukom.

- U poruci mi je napisao da ne možemo više dalje i da ne gledamo isto na stvari - rekao je Jovanović, koji je iznenađen što se to dogodilo uoči EP (od 9. do 26. januara u Norveškoj, Danskoj i Austriji).

On nije konkretno komentirao potez Peruničića osim da je to njegov način rada i njegova odluka. Peruničić se nije oglašavao povodom ovih dešavanja.

Rukometaši Srbije su u nedjelju počeli pripreme za EP, a predstojećeg vikenda imat će prve pripremne mečeve, sa selekcijom Egipta u Beogradu i Nišu. Selekcija Srbije će na Euru igrati u grupi sa Hrvatskom, Crnom Gorom i Bjelorusijom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.