BOKS

Batine opametile Meksikanca: Previše sam se zabavljao i uživao u hrani

Prezentirali smo ponudu Ruizu, ali možda on misli da to nije pravi novac za njega, kaže Hern

Džošua se revanširao Ruizu. AFP

E. J. / Avaz.ba

17.1.2020

Dilijan Vajt (Dillian Whyte) ponudio je sedmocifrenu sumu novca Endiju Ruizu (Andy) da bi privolio doskorašnjeg svjetskog prvaka u boksu na ulazak u ring.

Meksički borac (30) vratio se treninzima nakon što je u decembru u spektakularnom revanšu u Saudijskoj Arabiji izgubio četiri šampionska pojasa teške kategorije koja je ponovo osvojio Britanac Entoni Džošua (Anthony Joshua).

Vajtov menadžer Edi Herd (Eddie Hearn) otkrio je sada da je uputio ponudu Ruizu, koji bi se tako borio protiv još jednog Britanca, internog prvaka u WBC-u.

- Prezentirali smo ponudu Ruizu. To je velika sedmocifrena suma, ali možda on misli da to nije pravi novac za njega, ali to je velika borba koja bi ga vratila u konkurenciju. Ovo je riskantna borba za obojicu. Ukoliko bi Dilijan izgubio njegovi snovi o svjetskoj tituli bili bi uzdrmani, dok za Ruiza ne bi sjajno izgledalo da upiše dva poraza u nizu - rekao je Hern, prenosi "The Sun".

Ruiz je priznao da se prije drugog meča protiv Džošue, kojeg je u junu senzacionalno nokautirao i ugrabio titule, previše zabavljao sa prijateljima i uživao u hrani. I Ruizov trener Meni Robles (Manny) objasnio je da su neočekivana slava i bogatstvo utjecali na Meksikanca.

- On je saznao kako se mora ponašati. Možda nakon ovog poraza postane skroman - rekao je Robles. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.