ODLUKE

Otkazana takmičenja u skijaškim skokovima: Austrijanac proglašen prvakom

Šampionat na Planici odgođen za iduću sezonu

Kraft: Osvojio 1.659 bodova. Arhiv

E. J. / Avaz.ba

12.3.2020

Međunarodni skijaški savez (FIS) donio je odluku da se Svjetsko prvenstvo u skijaškim letovima, koje je trebalo biti održano na slovenskoj Planici od 19. do 22. marta, odgađa za sljedeću sezonu. Direktor takmičenja Svjetskog kupa u skijaškim skokovima Valter Hofer (Walter) izjavio je da je sezona gotova.

- S obzirom na daljnje širenje koronavirusa i dodatnih ograničenja vezanih uz putovanja, Svjetsko prvenstvo u skijaškim letovima odgađa se za sezonu 2020/2021. Novi datumi održavanja bit će određeni kasnije - objavio je FIS.

Do kraja sezone Svjetskog kupa trebala su biti održana još dva pojedinačna takmičenja u Norveškoj, jedno na skakaonici u Trondhajmu i jedno u Vikersundu, ali oba su otkazana, prenose agencije.

Stoga je ukupni pobjednik Svjetskog kupa po drugi put u karijeri postao Austrijanac Štefan Kraft (Stefan), koji je osvojio 1.659 bodova, 150 više od Nijemca Karla Gajgera (Geiger), jedinog koji je prije ove odluke imao izglede preskočiti Krafta. Austrijanac je osvojio Veliki kristalni globus i prije tri godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.