RUKOMET

Červar: Moramo pokazati svoju moć

Selektor Hrvatske uoči duela s Katarom

Červar:. AGENCIJE

A. Vatreš

18.1.2021

Hrvatske rukometaše u utorak (18 sati) u Aleksandriji očekuje dvoboj protiv reprezentacije Katara za prvo mjesto u grupe C prve faze 27. Svjetskog prvenstva u kojoj su ulog važna dva boda za sljedeći krug takmičenja po grupama, a uoči tog meča selektor Lino Červar je izjavio da njegova ekipa "mora pokazati svoju moć".

- Bit će vrlo teška utakmica, iscrpljujuća, jer tu se radi o velika dva boda koja se prenose. Naš pristup je iznimno važan. Moramo se transformirati u ekipu koja vjeruje u sebe, u svoju moć koju moramo pokazati, a to neće biti jednostavno - rekao je selektor hrvatskih rukometaša te nastavio:

- Moramo pokušati nametnuti svoju igru. Odbrana, koja se popravila, mora dati još više, jer tako dobivamo samopouzdanje, a u napadu moramo biti štedljivi na lopti, lukavi i mudri. Velika takmičenja nisu igre u kojima se neko nadigrava, nego u kojima se pobjeđuje, prenosi Hina.

Nakon dva odigrana kola Katar je vodeća ekipa grupe s maksimalnim učinkom. Izabranici Španca Valera Rivere, koji Katarce vodi već osam godina i s njima je 2015. osvojio svjetsko srebro kad su bili domaćini SP-a, u prvom su nastupu pobijedili Angolu s 30:25, a u drugom su bili bolji od Japana 31:29.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.