FIS KUP JAHORINA 2021.

Emir Lokmić ispunio olimpijsku normu: Pobjednik muškog slaloma

U ženskoj konkirenciji prvo mjesto je osvojila Bure Ešli (Bourret Ashley - Kanada), drugoplasirana je bila Maja Tadić (BiH), a trećeplasirana Ana Stoikova (Anna - Ukrajina)

Lokmić: Odlično odradio salom na Jahorini. Avaz

Piše: G. Šumar

23.1.2021

Danas je na Jahorini održana prva utrka slaloma u sklopu FIS kupa "Jahorina 2021.". 

Pobjednik muškog slaloma je naš najbolji alpski skijaš Emir Lokmić, s ukupnim vremenom 1.32,17, drugo mjesto zauzeo je srbijanski takmičar Strahinja Stanišić (1.33,31), a tećeplasirani je Mađar Trunk Tamaš (Tamas - 1.35,86). U ženskoj konkirenciji prvo mjesto je osvojila Bure Ešli (Bourret Ashley - Kanada), drugoplasirana je bila Maja Tadić (BiH), a trećeplasirana Ana Stoikova (Anna - Ukrajina).  

Emir Lokmić je s ovim prvim mjestom osvojio najviše bodove ove sezone, te ispunio "A" olimpijsku normu za predstojeće ZOI koji će se održati u Kini. Isto tako, potvrdio je dobru formu pred Svjetsko prvenstvo koje će se početkom februara biti održano u italijanskom ski centru Kortina Dampeco (Cortina d'Ampezzo).

Pomenute trke ujedno su bile i testne za Evropa kup 2022. godine. Učestvovalo je 80 takmičara iz 17 država u muškoj i ženskoj konkurenciji. 

Poredak u muškoj konkurenciji. FIS kup "Jahorina 2021."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.