BRZO KLIZANJE

Tarik Omeragić postavio novi rekord BiH na SP-u u Nizozemskoj

Osvojio 37. mjesto

Fena

Tarik Omeragić

Foto: AGENCIJE


Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track) Tarik Omeragić, uz podršku Saveza klizačkih sportova BiH, proteklog vikenda nastupio je na Svjetskom prvenstvu u nizozemskom Dordrehtu.

U konkurenciji 44 najbolja brzoklizača svijeta, uglavnom svjetskih i olimpijskih pobjednika, nastup Omeragića u sve tri discipline (500, 1000 i 1500 m) u Savezu su ocijenili kao uspješan.

- Posebno se izdvaja trka na 500 m u kojoj je postavio novi državni rekord u vremenu 0:43.090 s, koji je do sada držao Edin Branković. Ovaj rezultat je utoliko vredniji, jer je Omeragić od marta prošle godine, zbog pandemije i nemogućnosti treniranja van BiH, imao samo 20 dana treninga na ledu u Celju, pred sami odlazak na Svjetsko prvenstvo - saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

Pored dobrog nastupa, Omeragić u izuzetno jakoj konkurenciji, iz navedenih razloga, nije mogao ni očekivati da uđe u polufinale, pa je njegov plasman na 37. mjesto u pojedinačnim disciplinama, kao i postavljanje novog državnog rekorda, sasvim dobar i vrijedan rezultat.

- Posebno ističemo da se kod Omeragića već sada osjeti veliki napredak u radu i želja za uspjehom i dokazivanjem, što nam u Savezu daje za pravo da od njega u nastavku klizačke sezone očekujemo još bolje rezultate, a posebno u kvalifikacijama za nastup na ZOI 2022 - navodi se u saopćenju.

Zlatne medalje na SP-u osvojili su Čarls Hamelin (Charles Hamelin) na 1500 m iz Kanade, Liv Šaong (Shaoang) na 500 m i Liu Šaolin Sandor (Shaolin) na 1000 m, oba iz Mađarske.

Više o temi Tarik Omeragić

BRZO KLIZANJE
Tarik Omeragić na Svjetskom prvenstvu
LIČNOST DANA
Tarik Omeragić: Krči put prema Olimpijadi
NA VRH

Podijeli članak na