BOKS

Počela regionalna liga, Željezničar večeras dočekuje crnogorske Sokolove

Susretom Vardara i Loznice u Skoplju otvorena sezona

BK Željezničar: Večeras protiv Podgorice. ARHIV

E. Ćosić

28.5.2021

Jučerašnjim susretom Loznice i Vardara u Skoplju započela je Regionalna liga u boksu, a čast Bosne i Hercegovine brane Bokserski klub Željezničar i Bokserski klub Bijeljina, a sarajevski tim večeras dočekuje crnogorske Sokolove.

U okviru prvog kola Regionalne lige u boksu, Željezničar će u Skenderiji dočekati goste iz Crne Gore, a susret počinje u 20:00 sati. Publika će imati priliku vidjeti deset mečeva u svim kategorijama. Dan pred prvi meč, održana je službena provjera kilaže prijavljenih boksera kojoj je, između ostalih, prisustvovao i predsjednik Bokserskog kluba Željezničar Goran Bregović. 

- Mi imamo izuzetno kvalitetne boksače, a očekujemo da će i oni dovesti najkvalitetnije”, naveo je Fetahović te napomenuo kako se boksači Željezničara već duži period pripremaju i konstantno su u treningu, a nastupit će Adem Fetahović, Džemal Bošnjak, Edin Avdić, Sanel Hasanović, Ahmed Đananović… - rekao je selektor bokserske reprezentacije BiH Almedin Fetahović.

Inače, u Regionalnoj ligi u olimpijskom boksu takmičit će se osam klubova iz šest zemalja, po dva kluba iz Bosne i Hercegovine i Srbije, te po jedan klub iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Bosnu i Hercegovinu će predstavljati sarajevski Željezničar i bijeljinski Radnik.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.