DIJAMANTSKA LIGA

Kodro će večeras u Lozani bodriti Tuku

Noć prije Tuka se u Lozani sastao sa našim fudbalskim stručnjakom Mehom Kodrom, koji je trenutno šef struke švicarskog drugoligaša Lozana "Stade

G. Šumar

Tuka i Kodro sinoć u Lozani

Foto: Društvene mreže


Naš najbolji atletičar Amel Tuka (30) večeras (20.15 sati) će  u Lozani trčati trku na 800 metara u okviru Dijamantske lige. 

Noć prije Tuka se u Lozani sastao sa našim fudbalskim stručnjakom Mehom Kodrom, koji je trenutno šef struke švicarskog drugoligaša Lozana "Stade".

- Veliko zadovoljstvo i čast upoznati legendu, napisao je Tuka na društvenim mrežama, uz fotografiju s legendom Veleža i našeg fudbala. 

Inače, naš najbolji atletičar je i najavio večerašnju trku.

- Finale poslije finala, rekao je Tuka i dodao:

- Znam da nije za olimpijsku medalju, ali miting u Lozani je pravo finale poslije finala. Svi finalisti iz Tokija su tu, osim Amosa. Srećom po mene. Možda neće biti isti pritisak, ali bit će idealna prilika da sebe provjerim i vidim koliko sam mogao u Tokiju, da nije bilo ‘‘incidenta‘‘. Razmišljam stalno o tome, šta bi se desilo, da nisam dobio udarac, a u Lozani ću možda dobiti malu satisfakciju i još mirniju glavu. Nema Amosa, ali su tu odlični Arop i Tuwei, a ja se jako dobro osjećam i stopalo je sve bolje i bolje. Očekujem dobar rezultat jer ova trka u Lozani, pa miting u Parizu, koji se trči u subotu, ključne su za prolaz finale Dijamantske lige u Cirihu. Zato, vidimo se u cilju.

Više o temi Amel Tuka

DANAŠNJI DNEVNI AVAZ
Vlast se svađa zbog para MMF-a
NA VRH

Podijeli članak na