RUKOMET

Dino Hamidović, lijevi bek mađarskog Đonđoša, za „Avaz“: Na Euro nećemo ići sa bijelom zastavom

Trebnje će imati posebno mjesto, napravili smo velike stvari, kaže sjajni rukometaš

Postigao šest golova na debiju za Đonđoš. FACEBOOK

Piše: E. Ćosić

21.9.2021

Rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Dino Hamidović na najbolji način započeo je avanturu u Mađarskoj, u koju se preselio nakon dvije godine provedene u slovenskom Trimo Trebnju. 



Odličan početak

Hamidović je na debiju za Đonđoš postigao šest golova u pobjedi nad Tatabanjom (30:22), te tako najavio odličnu sezonu u Mađarskoj. Oduševljen je početkom, kao i dočekom u novom klubu, za koji je, kako je za „Dnevni avaz“ rekao, čuo sve najbolje iz „prve ruke“.

Saigrač iz reprezentacije Mirko Herceg je imao samo riječi hvale, a dobre stvari o klubu i ligi čuo je i od ostalih bh. igrača koji nastupaju u Mađarskoj.

- Da, odlično sam otvorio sezonu, Bogu hvala, što je za mene jako bitno. Nekako prva utakmica obično bude i najvažnija. Po jutru se dan poznaje. Sa Mirkom sam se čuo odmah nakon što sam dobio ponudu kluba, rekao je Hamidović na početku razgovora za „Dnevni avaz“.

Proveo je dvije sjajne godine u Trebnju, igrao je i evropske utakmice, a posebno se ističe ona protiv slavnog Rajn Neker Levena (29:35) kada je naš rukometaš postigao osam pogodaka. 

Najdraža utakmica

- Trebnje će imati posebno mjesto kod mene, napravili smo velike stvari, na kraju igrali i Evropu. Odigrali smo dobro u grupi, a kao na šlag svega toga došla je utakmica sa Levenom, meni lično najdraža u karijeri, govori Hamidović, koji ističe kako reprezentacija iz godine u godinu raste, te da je bitno da se zadrži kontinuitet igranja velikih takmičenja.

Nezaobilazna tema razgovora sa jednim od budućih nosilaca igre državnog tima naše zemlje je i Evropsko prvenstvo na kojem će „Zmajevi“ u grupi odmjeriti snagu sa Španijom, Švedskom i Češkom.

- Sigurno ne idemo tamo sa bijelom zastavom. Već mnogo puta smo pokazali da se možemo nositi sa najboljima. Češku smo dobijali već, tako da nije nemoguće i ovaj put. Dat ćemo sigurno sve od sebe i na kraju vidjeti za šta je to bilo dovoljno, poručio je Hamidović.

Povećao bh. koloniju u Mađarskoj

Pored Hamidovića koji je dogovorio jednogodišnji ugovor s Đonđošom uz opciju produženja na još jednu, u Mađarskoj igraju još četiri bh. rukometaša.

Mirko Herceg je prešao u Ćurgo, Dejan Malinović igra u Balatonfuredu, a Marko Tarabokija je napustio Metalurg i vratio se u Mađarsku, gdje će igrati za Dabaš. Rukometni hljeb u toj državi zarađuje i Tarik Vranac koji je član Komloija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.