JOŠ UVIJEK NIJE SLUŽBENO

Epic navodno gasi servere za igru koju su lansirali prije pola godine

Jednostavno rečeno, ako sam Epic Games ne može lansirati uspješnu alternativu Fortniteu, šanse da će to napraviti neko drugi još su manje

Iznenađujući dio je taj što je igra lansirana prije samo pola godine. Printscreen

E. A.

30.1.2023

Rumbleverse, free to play igra nalik Fortniteu, navodno će biti ugašena krajem drugog mjeseca ove godine. Za sada to još nije službeno i radi se o glasini koju prenosi leaker Tom Henderson, ali je jasno da Rumbleverse nije postigao zapažen uspjeh.

Iznenađujući dio je taj što je igra lansirana prije samo pola godine. Epic Games je valjda i u tom kratkom periodu imao dovoljno razloga da odustane od podrške.

Važno je naglasiti da im je ovo prva live service igra nakon Fortnitea koju su lansirali pod svojim pokroviteljstvom. Rocket League i Fall Guys su preuzeli naknadno, nakon što su te igre već neko vrijeme bile dostupne, piše portal Noob.

Rumbleverse po recenzijama i kritikama igrača nije loša igra, ali to ne znači mnogo za multiplayer naslov koji se bori za sličnu publiku kao i Fortnite. 

Jednostavno rečeno, ako sam Epic Games ne može lansirati uspješnu alternativu Fortniteu, šanse da će to napraviti neko drugi još su manje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.