IMA HELIKOPTER

Iz Rijeke će prvi put isploviti superluksuzna jahta

Riječ je o Scenicovom superluksuznom brodu za polarna krstarenja i istraživanja naziva Eclipse II

Superluksuzna jahta. Nel Pavletić (Pixsell)

A. O.

6.4.2023

Superluksuzna jahta koja je u potpunosti izgrađena u Hrvatskoj, iz rijeke će prema Lisabonu isploviti 3. maja ove godine.

Riječ je o Scenicovom superluksuznom brodu za polarna krstarenja i istraživanja naziva Eclipse II.

Prvo krstarenje

U 114 dizajnerski uređenih kabina može primiti do 237 putnika, kojima je na raspolaganju 200 članova posade. Prvo krstarenje trajat će 12 dana od Lisabona do Barselone, a cijena krstarenja bit će od 9.000 do 32.000 eura.

- Ovo je veliki dan za sve nas zajedno. Ponosan sam na sve koji su učestvovali u ovom projektu, koji su nam pomogli da odradimo ovaj posao, na naše partnere, kooperante, da napravimo brod tri mjeseca prije roka i u budžetu - kazao je direktor kompanije MKM Yachts Saša Čokljat, članice australske grupacije Scenic za Dnevnik Nove TV.

Razni sadržaji

Navodi kako je riječ o superluksuznoj jahti, a ističe i kako je to jedini brod na svijetu koji ima i helikopter i podmornicu te sadrži razne sadržaje na jednom kruzeru.


Scenic Eclipse II. Nel Pavletić / Pixsell

Sestrinski je to brod i unaprijeđena verzija Eclipse I, luksuznog putničkog broda za krstarenja polarnim područjima koji je porinut lani krajem juna u 3. maju.

Svečanom isplovljavanju broda Scenic Eclipse II prisustvovao je i premijer Andrej Plenković s ministrom ekonomije i održivog razvoja Davorom Filipovićem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.