POSLUŠAJTE

Reper pomoću umjetne inteligencije generirao Trampov glas: Snimio pjesmu koja je postala viralna

„First Day Out“ skočila je na drugo mjesto iTunes ljestvice Top 40 US hip-hop pjesama

Pjesma na Twitteru ima 2,9 miliona prikaza. Twitter

E. Ag.

1.9.2023

Američki reper poznat pod umjetničkim imenom Hi-Rez uz pomoć umjetne inteligencije generirao je glas Donalda Trampa (Trump) i na iTunesu objavio pjesmu pod nazivom „First Day Out“. Prošle sedmice Tramp je bio uhapšen i snimljena je njegova povijesna policijska fotografija.

Kako to i inače biva s mugshotovima, fotografija se brzo proširila društvenim mrežama, nastali su brojni memovi, a Hi-Rez se poslužio umjetnom inteligencijom da stvori Trampov glas u pjesmi i objavio ju je na platformama.

„First Day Out“ skočila je na drugo mjesto iTunes ljestvice Top 40 US hip-hop pjesama. Ispred nje je jedino reperica Doja Cat s „Paint The Town Red“.

O čemu je pjesma

U digitalnoj imitaciji bivšeg predsjednika Hi-Rez zamišlja kako se Tramp osjećao nakon hapšenja, a potom nakon puštanja uz jamčevinu, prenosi Index.hr.

"Vani uz jamčevinu / vani uz jamčevinu / neću vidjeti unutrašnjost ćelije", dio je stihova pjesme.

Hi-Rez nije propustio priliku da spomene medijsku pomamu oko Trampovog mugshota.

„Ovi tužioci ponašaju se blesavo / moja slika vrijedna je milijarde / prodao sam nešto mercha i zaradio milion - spominje se u pjesmi.

Iako pjesmu nije otpjevao Tramp, u tih minutu i po spomenute su mnoge teme o kojima govori u svojim javim nastupima. Okrivljeni su demokrati za višestruke kaznene postupke koji se vode protiv republikanskog političara.

Za 30 minuta nastala pjesma

Pjesma, za koju je Hi-Rez rekao da ju je napravio u 30 minuta kao "apsolutnu šalu", dobila je veliku pažnju na društvenim mrežama. Na Twitteru ima 2,9 miliona prikaza.

- Svoju pravu muziku objavit ću u nadolazećim sedmicama. Sada se previše zabavljam ovime. Koga ne zanima, neka me prestane pratiti, briga me, ja se zabavljam - zaključio je reper.

Podsjetimo, Tramp je nakratko bio uhapšen zbog lobiranja za izbore 2020. u američkoj državi Džordžiji, no ubrzo je pušten uz jamčevinu. Mugshot je obišao svijet, a i sam Tramp ga je objavio na Twitteru i to je bila njegova prva objava na toj društvenoj mreži u posljednje dvije godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.