DA, DRAGA

Adrijana Kurtišaj-Bikić sasvim iskreno za "Avaz": Privatni život ne serviram na tanjiru

Suprug je za razliku od mene tolerantniji i ima više strpljenja

OBN

Nerma Ajnadžić

13.1.2023

Adrijana Kurtišaj-Bikić već godinama ulazi u domove gledalaca putem malih ekrana, a važi za jedno od omiljenih TV lica u našoj državi. Uređuje i vodi emisiju „Da, draga“ na OBN televiziji.

Znak uživanja

Već neko vrijeme živi na relaciji Sarajevo – Frankfurt, gdje živi njen suprug Adi Bikić. O izazovima koje ima u emisiji, ali i u privatnom životu Kurtišaj-Bikić je otvoreno govorila za „Dnevni avaz“.

- Uživam u projektu „Da, draga“. Svaka emisija je posebna, jer su uvijek zanimljivi recepti i kandidati, koji se tokom 30-ominutnog kuhanja trude na razne načine da pripreme jelo uz instrukcije svojih ljepših polovina. Omiljeni dio mi je kada, nakon završetka snimanja, svi iskreno budu zahvalni na prilici da kuhaju i budu oduševljeni s cijelom ekipom koja radi na projektu – govori nam Kurtišaj-Bikić.

Dodaje kako su do sada imali raznih anegdota na snimanjima koje su nasmijale cijelu produkciju.

- Atmosfera na snimanju je odlična. Uvijek je zabavno raditi s cijelom ekipom, koja je iza kamere koju gledatelji ne vide. Zahvaljujući njima, kuharu Omaru, koji zajedno s nama uči bosanski jezik i koji je nevjerovatno simpatičan te zanimljiv kandidatima, uvijek smo svi nasmijani i uživamo u realizaciji. Kada izgubite pojam o vremenu dok traje snimanje znak je da uživate. To je najljepši osjećaj koji možete imati u ovom poslu – ističe lijepa voditeljica.

OBN

U kuhinji, kaže, uživa, ali ne često zbog silnih obaveza.

- Najviše vremena za to imam kada sam u Frankfurtu. Ponekad pripremim i neko jelo koje nam je kuhar Omar pripremao u emisiji. Nisam ljubitelj začinjene hrane što je osnovna karakteristika arapskih jela tako da često poneki začin izostavim. Najviše volim jesti i pripremati vegetarijanske obroke. Najčešće je to „bowl“ koji je često samo vegetarijanski, a ponekada ga jedem s ribom ili mesom. Moram priznati da je u mom domu glavni kuhar moj suprug. On uživa u pripremanju jela i kombinovanju raznoraznih namirnica. Kada neko nema volju druga strana je tu da riješi problem – rekla je Kurtišaj-Bikić.

Zbog posla trenutno joj je nemoguće zastalno se preseliti u Frankfurt, ali...

- Životni prioriteti se mijenjaju i možda se nekada odlučim na taj korak – kazala nam je Kurtišaj-Bikić.

20 godina

Priznaje nam da u njenom domu razgovori sa suprugom često završavaju i sa „Da, draga“, ali i sa „Da, dragi“.

- Češće ovo prvo. Suprug je za razliku od mene tolerantniji i ima više strpljenja – iskrena je voditeljica.

Otvoreno nam je rekla i da se kroz sve godine, koliko je na malim ekranima, suočavala s predrasudama, ali da se odavno prestala opterećivati time.

- Svako ima pravo da formira svoje mišljenje o tuđem životu, ali ono ne mora biti ispravno. Nekako sam kroz skoro 20 godina bavljenja ovim poslom uvijek pokušavala zaštititi svoj privatni život i ne servirati ga drugima na tanjiru, što je ponekada znalo imati i kontraefekat, ali sve je to dio bavljenja javnim poslom i čovjek navikne da s tim živi – kaže Kurtišaj-Bikić.

I Sarajevo i Frankfurt su moji domovi

- Osoba sam koja voli putovati i ne volim da mi je svaki dan isti, tako da meni život na relaciji dva grada ne predstavlja problem. Za kratko vrijeme sam zavoljela Njemačku tako da nakon tri godine, koliko živim tamo, mogu reći da su moj dom i Sarajevo i Frankfurt. I sretna sam da imam priliku često putovati i mijenjati sredinu – kazala je Kurtišaj-Bikić.

OBN

Suprug nije ljubomoran

- Moj suprug nije ljubomoran. Nisam mišljenja da je ljubomora dokaz ljubavi. Priznajem da sam veoma zahvalna i nagrađena što pored sebe imam osobu koja me poštuje, cijeni i podržava u svemu – ističe Kurtišaj-Bikić.

Odmoriti dušu i tijelo

Volim mir i tišinu, prija mi da se restartujem i napunim baterije. Volim da budem sama sa svojim mislima, da odmorim dušu i tijelo, a pogotovo lice od teške svakodnevne šminke - otkriva voditeljica. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.