FESTIVALSKI TRG

Kafa s ekipom filma "Poljubite budućnost": Svijetu smo uspjeli reći istinu

Ovaj film je otvorio 29. Sarajevo Film Festival

Ekipa filma "Poljubite budućnost". Foto: N. N.

N. N.

12.8.2023

Kafa s ekipom filma "Poljubite budućnost" (Kiss the Future) koji je otvoriO 29. Sarajevo Film Festival, održana je danas na Festivalskom trgu. Reditelj Nenad Čičin Šain je istakao da je očekivao ovako emotivne reakcije publike.

- Bilo je suza. I ovakav film nam je bio potreban. Vesna Andree Zaimović, jedna od učesnica u filmu, je ispričala svoju ljubavnu priču sa Senadom Zaimovićem.

Film nam je bio neophodan, kao neka vrsta katarze - poručio je.

Bil Karter, scenarista filma, je tada bio na koncertu grupe U2 na Koševu.

Novinarka Kristijan Amanpur je poručila da je zahvalna što je imala podršku građana BiH tokom ratnog izvještavanja.

Kafa sa.... Foto: N. N.

- Borili smo se istinom i pravdom protiv snajpera i granata. Nacionalizam i hladne ratne linije postoje, ali sinoć je Sarajevo pokazala svoju ljepotu. Ja sam ponosna da smo uspjeli svijetu reći istinu - poručila je Amanpur i dodala da je propaganda moćno oružje.

Sara Antonio, producentica filma zahvalila je na podršci i saradnji cijeloj ekipi. Amanpur se prisjetila dolaska Bono Voksa na proslavi Nove 1996. godine.

Ekipa filma "Poljubite budućnost". Foto: N. N.

- Mi smo čuli da dolazi. Odjednom me je neko zgrabio i uvukao u veliki crni automobil po izlasku iz Narodnog pozorišta. A ja se tada pitam, pa gdje je Bono? On je bio taj koji je sjedio u u automobilu - prisjetila se Amanpur.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.