NATPRIRODNO ZLO

Od sutra u bh. kinima: Jeste li spremni na sudbinu koju proriče "Tarot: Karta smrti"

Kada grupa prijatelja prekrši pravila čitanja tarota - nikad ne koristi tuđi špil - nesvjesno oslobode veliko zlo

Detalj iz filma. Sony

N. Aj.

8.5.2024

U bh. kina od 9. maja stiže novi horor "Tarot: Karta smrti", koji već neko vrijeme skuplja pohvale za produkcijski dizajn i make-up nadprirodnih bića. Film je inspiriran knjigom „Horrorscope“ iz 1992. u kojoj skupina prijatelja počinje doživljavati upravo ono što im je predkazano u horoskopu. U filmu je horoskop zamijenio tarot, a serijskog ubicu zamijenilo je nadprirodno zlo koje će jedno bezazleno čitanje tarota pretvoriti u smrtonosno.

Kada grupa prijatelja prekrši pravila čitanja tarota - nikad ne koristi tuđi špil - nesvjesno oslobode veliko zlo zarobljeno unutar ukletih karata. Jedan po jedan, suočavaju se licem u licem sa sudbinom, utrkujući se protiv smrti i bježeći od bića koja su utjelovljenje karte koja im je prorečena tarot čitanjem.

Film predvodi Spenser Koen (Cohen) kao scenarista, reditelj i producent, poznat po hvaljenom kratkom horor filmu „Blink“ koji se može pronaći na YouTubeu, a u glavnim ulogama su mlade zvijezde koje su imale zapažene uloge ne samo u filmskim i TV hitovima, nego i u muzičkim krugovima!

Herijet Slejter (Harriet Slater, "Indiana Jones and the Dial of Destiny", serija "Pennyworth"), Džejkob Batalon (Jacob, Tom Holandov "Spider-Man", "Avengersi", serija "Reginald the Vampire"), Avantika ("Disneyev film Spin", Neflixov film "Senior Year", "Mean Girls" nastavak) i glumica, model, plesačica i YouTube senzacija Larsen Tomson (Thompson, IDWFU, "Run the World", Netflixova hit serija "Midnight Club") od 9. maja u bh. kinima će se sukobiti s nadprirodnim zlom koje se sakriva u ukletim kartama, u distribuciji "C2 film", zvaničnog zastupnika studija "Sony" za BiH.

"C2 film", već za 23.maj najavljuje jedan od najvećih animiranih hitova godine, novu filmsku adaptaciju popularnog narandžastog mačka Garfilda (Garfielda) koji uveseljava generacije već punih 50 godina. U ovom blokbasteru u kojem glas popularnom mačku posuđuje Kris Prat (Chris Pratt) moći će uživati i najmlađi gledatelji i oni stariji pošto će biti prikazivan u originalnoj i sinhronizovanoj verziji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.