IZOLACIJA

Gordon Remzi: Biti zarobljen sa petero djece je užas

Nikad u posljednjih 10 godina nisam pripremio toliko obroka

Remzi: Ovo je noćna mora. Agencije

Avaz.ba

3.4.2020

Slavni kuhar Gordon Remzi (Ramsay) preselio se prije desetak dana sa porodicom u Kornvol, u dvorac vrijedan skoro četiri miliona funti. Iako on i njegova supruga Tejna (Tana) vrijeme izolacije zbog pandemije koronavirusa provode u luksuzu, on tvrdi da je pravi rob svoje non-stop gladne djece

- Ovo je noćna mora. Nikad u posljednjih 10 godina nisam pripremio toliko obroka koliko sam ih napravio u posljednjih10 dana. Imam na rukama krvave žuljeve od kuhače - kaže Remzi.

Gordon Remzi sa porodicom. Instagram

Tejna i Gordon imaju 21-godišnju kćerku Megan (Meghan) pa godinu mlađe blizance Holija (Holly) i Džeka (Jack), Tili (Tilly) ima 17 i malog Oskara (Oscar) koji će ovih dana proslaviti prvi rođendan.  

- Biti zarobljen u kući sa petoro gladne djece je užas. Kad će sve ovo završiti? Cijeli dan sam u kuhinji. Ujutro obavim kupovinu pa pripremam doručak, a nakon toga odmah krenem pripremati ručak. Popodne malo pobjegnem vani, ali se ubrzo vraćam u kuhinju pripremiti večeru - opisao je popularni kuhar svoj uobičajeni dan.

Kuharska zvijezda pohvalila se i da nikad nije imala toliko vremena razmišljati o finim receptima te da nikad nisu tako kvalitetno jeli. Svojim objavama samo je izazvao još veći bijes. Prije nego što se preselio u Kornvol, iz lanca njegovih restorana otpustio je 500 radnika – i konobara i kuhara, što je izazvalo lavinu kritika na njegov račun. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.