TUGA

Umrla pjevačica hita "My Boy Lollipop"

Majli Smol. Agencije

Avaz.ba

6.5.2020

Pjevačica s Jamajke Majli Smol (Millie Small) umrla je u 74. godini, javlja "Mirror". Njen prijatelj Kris Blekvel (Chris Blackwell, 82) rekao je kako je imala moždani udar.   Majli  je bila najpoznatija po svom hit singlu "My Boy Lollipop", koji je bio prvi singl s Jamajke koji se prodao u milion primjeraka. 

- Rekao bih da je ona osoba koja je učinila ska muziku internacionalnom, jer je to bio njen prvi hit album - rekao je Blekvel.

"My Boy Lollipop" bio je ogroman hit 1965., a čak je i predstavljen na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Londonu 2012.

- Pjesma je postala hit gotovo svugdje u svijetu. Išao sam s njom po svijetu jer su svi željeli da se pojavi i radi TV emisije i intervjue. Bilo je doista nevjerojatno kako se nosila s tim. Bila je tako slatka osoba. Vrlo smiješna, imala je sjajan smisao za humor. Bila je zaista posebna - dodao je Blakvel.

Majlo Smol. Agencije

Sedamdesetih je prestala pjevati, jer je osjećala kako je tada bio kraj njenog sna i osjećala je kako je to pravo vrijeme. Svojevremneo je rekla kako je sve do mirovine živjela mirnim životom. Voljela je spavati, sanjati i meditirati.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.