PRAVNA BITKA SE NASTAVLJA

Megan Markl tuži cijelu kraljevsku porodicu

Putem advokata prikazala svoju stranu priče i ovaj put išla na kartu nezaštićenosti od strane kraljevske porodice

Megan Markl. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

2.7.2020

Nakon što je magazin "People", pa kasnije britanski "Mail on Sunday" objavili cjelokupni sadržaj intimnog pisma Megan Markl (Meghan Markle)upućenog njenom ocu Tomasu (Thomas) Marklu, vojvode od Saseksa (Sussex) odlučile su se na pravnu bitku. Pokrenuli su sudsku parnicu koja i danas traje, a nakon svakog saslušanja u javnost dospiju novi detalji kompliciranog slučaja.

Iako je u prvoj parnici sud bio na strani tabloida, Megan nastavlja svoju pravnu bitku. Ovaj put njena odbrana iznijela je niz optužbi na račun cijele kraljevske porodice, Meganina oca Tomasa, te kao i uvijek neobzirnih novina koje zadiru u njenu intimu.


Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa. Agencije

Parnica između Megan Markl i britanske medijske kuće započela je u oktobru prošle godine, a sve zbog toga što je spomenuti list objavio privatno pismo vojvotkinje upućeno njenom ocu nakon kraljevskog vjenčanja u Vindzoru na kojem nije prisustvovao.

U svoju odbranu Markl je putem advokata prikazala svoju stranu priče i ovaj put išla na kartu nezaštićenosti od strane kraljevske porodice.

Osim toga, tužiteljica Megan tvrdi kako je s ocem u vrlo lošim odnosima, no napominje kako je učinila sve kako bi on stigao na dan vjenčanja u London. Organizirala mu je prijevoz, smještaj, garderobu za sve događaje te službenog vodiča koji bi bio uz njega čitavo vrijeme boravka u Londonu. Nakon što je Tomas Markl javio da ne može doputovati zbog zdravstvenih razloga, Megan je otišla toliko daleko da je ocu željela osigurati svu potrebnu njegu u SAD-u, no isti je to odbio.

Kada će se održati iduće saslušanje, te u kojem će smjeru dalje ići ova parnica još nije poznato.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.