DO 9. JULA

Na Ljetnoj sceni SARTR-a uživajte u predstavama i koncertima

Planiran je bogat i zanimljiv program

Detalj iz predstave "Bio je lijep i sunčan dan". Arhiv

Piše: N. Aj.

29.6.2021

U okviru Ljetne scene Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) planiran je bogat i zanimljiv program.

Tako će sutra, 30. juna, u 21 sat biti izvedena monodrama "Ich Liebe Deutschland". Tekst predstave, kako se navodi na stranici SARTR-a, progovara, bez cenzure, o svim životnim nedaćama koje su zatekle jednog malog čovjeka. Kroz igru glumice i rediteljskom postavkom ne nudi se najbolje moguće rješenje za svaki problem, nego rješenje jedino moguće u tom trenutku, za spas u životu jedne osamljene žene.

Potom, već 2. jula u 21 sat publika će na sceni imati priliku gledati "Savršen kroj", dobro poznati predstavu koja tjera na smijeh. U pitanju je komedija o gorkim tranzacijskim iskustvima ljudi na Balkanu. Dešava se uoči Nove godine kada beskrupulozni biznismen Marko Milun, kojeg igra Sead Pandur, dođe do krojača Svetislava Šnajdera, kojeg utjelovljuje Admir Glamočak, kako bi zakrpio pantalone koje su mu "pukle" na ulici.

Program Ljetne scene SARTR-a. SARTR

Već sutradan, 3. jula u 20 sati bit će upriličen koncert i to bh. grupe "Zoster", kojoj će ovo ujedno biti prvi koncert u 2021. godini.

Predstava "Bio je lijep i sunčan dan" na programu je 5. jula u 21 sat. Nastala je na dokumentu, na zapisu sjećanja Sarajki i Sarajlija na 2. maj 1992. godine.

Publika će moći uživati u još jednom koncertu 6. jula u 21 sat uz muziku Kralja Čačka.

Predstava "Svu moju ljubav" bit će izvedena 8. jula u 21 sat.  To je pozorišna adaptacija dramskog teksta Laurenta Mauvigniera koji govori o raspadu unutar jedne porodice koja nakon tragičnog događaja iz prošlosti "svu svoju ljubav" pokušava usmjeriti na potiskivanje odnosno oživljavanje sjećanja.

Kao šlag na tortu ostavljen je koncert Buča Kesidija 9. jula koji će početi u 21 sat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.