ŠTA SE DEŠAVA

Hari i Megan izbjegavaju izdati podcast za koji im je Spotify platio 25 miliona dolara

Spotify neće pokrenuti sudski postupak

Megan Markl i princ Hari. Agencije

L. S. R.

7.2.2022

Nakon što je veliki ugovor Spotifyja s  Megan Markl (Meghan Markle) i princom Harijem (Harry) propao, iz kompanije su objavili kako žale zbog tog neuspjeha te da su vrlo uznemireni jer uopće više ne mogu stupiti u kontakt s vojvodom i vojvotkinjom od  Saseksa (Sussexa) kako bi razgovarali o tome.

Malo je informacija o tome zašto bivši kraljevski par još nije proizveo bilo kakvu značajnu audioseriju, odnosno podcast, za Spotify, kao što je bilo dogovoreno.

Kako se navodi, iz Spotifyja su platili Megan Markle i princu Hariju oko 25 miliona dolara za posao. Kompanija je navodno morala angažirati producente kako bi pokušali proizvesti sadržaj u okviru spomenutog ugovora.


Princ Hari i Megan Markl. Agencije

- Oni se stvarno bore da to uspije - rekao je izvor.

Napominje se, međutim, da Spotify neće pokrenuti sudski postupak i sada navodno čine "sve što je u njihovoj moći" da se stvar riješi.

Više od godinu dana nakon sklapanja ugovora Hari i Megan još nisu objavili nikakav sadržaj na platformi, a Spotify je konačno odlučio preuzeti stvari u svoje ruke jer je sve trajalo predugo, prenosi "Express UK".

"Gimlet Projects", tim zadužen za razvoj podcasta na platformi, navodno je objavio oglas za zapošljavanje na svojim stranicama, u kojem je navedeno da sastavljaju novu ekipu kako bi izgradili i lansirali novi sadržaj u saradnji s bivšim kraljevskim parom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.