PAUL DI' ANO

Legenda Iron Maidena se zaljubila u Zagreb: Di'Ano je trebao umrijeti, ali je u Hrvatskoj dobio novi život

On je imao velikih zdravstvenih problema, ali se oporavlja uz veliku pomoć hrvatskih doktora

Paul Di' Ano. Jutarnji list

E. Ć. / Jutarnji list

17.5.2022

Prvi pjevač legendarnih Iron Maidena Pol Di' Ano (Paul Di' Anno), svoj 64. rođendan proslavio je u Zagrebu gdje živi posljednjih pet mjeseci. 

On je imao velikih zdravstvenih problema, ali se oporavlja uz veliku pomoć hrvatskih doktora. Kako je najavljeno, 21. maja će imati koncert u Bikers Beer Factoryju, što će mu biti prvi koncert nakon sedam godina. 




Spasili ga hrvatski doktori

Di' Ano je rekao da su mnogi mislili da će biti mrtav. On inače živi u domu za starije i nemoćne Medisal, ali duhom nije klonuo. Našalio se i da je najmlađi starac tamo.

On je 2015. godina u Argentini dobio sepsu, nakon čega je proveo osam mjeseci u bolnici u Engleskoj. Tamo je dobio infekciju uzrokovanu vrstom stafilokoknih bakterija (MRSA), čak dva puta. Kako je sam rekao, doktori u Zagrebu su pronašli dokaze da su mu doktori u engleskoj bolnici ostavili hirurški instrument, tačnije spajalica, ostavljena u njegovom tijelu.

Koljena su mu počela otkazivati nakon brojnih ozljeda, a britanski su mu liječnici nakon nekoliko neuspješnih operacija rekli da za njega nema spasa. Međutim, ljekari u Zagrebu su ga spasili, a on se zaljubio u hrvatsku prijestolnicu.

- Ovdje je sjajno. Imam sve što poželim. Svaki sam dan sve bolje. Vaši su stručnjaci jedni od najboljih - rekao je Di' Ano za Jutarnji list. 

Jasan izbor

Di' Ano je ispričao kako je odrastao u istočnom Londonu i da je u njegovom kvartu izbor bio jasan, mogao je birati da postane član bande, muzičar ili fudbaler. Odlučio se da postane muzičar.

Zanimljivo da je sa Stivom Herisom (Steve Harris), osnivačem Iron Maidena, išao u srednju školu zajedno. Di' Ano je kasnije snimio prva dva albuma Iron Maidena, a onda ga je zamijenio Brus Dikinson (Bruce Dickinson). S bendom Iron Maiden nije se razišao zbog velikih svađa, nego, kako je rekao, zato što mu se nije sviđala promjena zvuka.


Zaljubio se u Zagreb

S obzirom da je volio svog muzički život koji je donosio puno putovanja, koncerata i novih ljudi, posljednje godine mirovanja su mu teško pale. Zbog toga se veseli koncertu, koji će održati dan prije velikog nastupa Iron Maidena u Areni u Zagrebu.

- Bit će to svojevrsni koncert zahvale Hrvatskoj, doktorima i svim fanovima koji su bili uz mene i pomogli mi preživjeti ovo teško razdoblje. Detalji su spremni, a nastupu u Zagrebu veseli se i moj bend iz Norveške - rekao je Di' Ano za "Jutarnji list".

On je posljednji album izdao 2020. godine, međutim, sada se vraća na scenu s tri pjesme nakon što se udružio s nekoliko hrvatskih muzičara s kojima je napravio projekt "Warhorse". Zbog rata u Ukrajini, napisao je i jednu antiratnu pjesmu "Stop the War"


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.